Stränder i Split – från bad i city till utflykter en bit från split

Split – en underbar stad på många vis där alla stränder i Split med omgivningar är en härlig del och var en av anledningarna till att vi stannade här fyra nätter efter vår vecka i Dubrovnik. Här finns bad bara fem minuters promenad från gamla staden, till härliga stränder en bit utanför. Kolla in de stränder vi hängde på dagarna vi var i Split!

Stränder i Split – Bacvice Beach och Ovcice Beach

Bacvice Beach som övergår i den mindre Ovcice Beach är en populär badplats mitt i Split där det både finns flera stenstränder, från små till stora samt. Mellan stränderna finns en bred strandpromenad med restauranger och solstolar med dynor man kan hyra om man inte som många bara lägger sig på en handduk.

Stränder i Split Bacvice Beach

Stränder i Split Bacvice BeachStränder i Split Bacvice BeachStränder i Split Bacvice BeachStränder i Split Bacvice BeachStränder i Split Bacvice Beach

Aqua Park i Split

Vid Bacvice beach finns en hinderbana på vatten – Aqua Park – av samma typ som vi kört både på Leksand sommarland och i Dubai, men här i Split i en mindre storlek.

Jag körde detta med vår son, som älskar denna typ av hinderbanor och jag blev helt slut på en halvtimme, medan han körde på ytterligare en kvart innan jag kunde locka med honom tillbaka till solstolarna. Det finns även studsmattor och en hoppborg om man hellre vill hålla sig på land som barnen även testade.

Aqua Park i Split

Podstrana Beach

Podstrana Beach ligger en kvart med taxi från Split och är en lugn härlig strand med vacker utsikt över staden. Här kan man ligga i halvskugga under tråden som finns längs stranden eller hyra en solstol eller cabana på hotellet Le Meredien lav Split som ligger vid stranden.

Stränder i Split Podstrana BeachStränder i Split Podstrana BeachStränder i Split Podstrana BeachStränder i Split Podstrana BeachStränder i Split Podstrana Beach

Lunch på Leonis

Runt hörnet finns en marina där stora lyxjakter ligger uppradade och här finns bland annat restaurangen Leonis där vi lyxade till det med en riktigt bra lunch.

Leonis Restaurant Podstrana BeachLeonis Restaurant Podstrana BeachLeonis Restaurant Podstrana Beach

Sup i Split

Vid marinan kan man hyra allt från jetski till sup. Vi testade stand up paddling i Sopot förra året och barnen var riktigt vassa så vi hyrde det här igen, kul och klart svårare än det ser ut, speciellt om man kör Sup i Yoga-girl stil.

Sup i SplitLeonis Restaurant Podstrana Beach

Kasuni Beach

Kasuni Beach var länge splitbornas ”hemliga” strand som inte turisterna hittade till, belägen i parken Suma Marjan som ligger på en udde en kvart med bil väster om City.

För ett par år sedan exploaterades stranden, en konstgjord pir anlades och man byggde två restauranger – Joes Beach lounge and Bar – som fyllde på stranden med solstolar och cabanas och en DJ som framåt eftermiddagen spelar soft musik.

Stränder i Split Kasuni BeachStränder i Split Kasuni BeachStränder i Split Kasuni BeachStränder i Split Kasuni Beach

Till skillnad från alla naturliga stenstränder i Kroatien som har runda, lena stenar är det här vassare stenar mer likt grus, på hela den anlagda delen av stranden.

Lunch på Joes Beach Bar

Vi åt lunch här och min sallad med räkor var nog resans sorligaste matupplevelse så ett tips om ni ska hit är att ta med matsäck. Men de hade kall fatöl och bra musik!

Lunch på Joes Beach BarLunch på Joes Beach BarLunch på Joes Beach BarLunch på Joes Beach Bar

Det var de stränder vi lyckades hitta när vi gjorde reserach och som vi hann med att besöka. Har du tips på fler stränder nära Split? Kommentera gärna!

Vi stannade inte bara i Split på dagarna utan gjorde även en dagsutflykt till Hvar – vilken underbar ö! Mer om Hvar i kommande inlägg!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...