fbpx
Matochresebloggen
Kroatien Kvarner Okategoriserad

Kastav i Kroatien vid Kvarnerbukten – fantastisk utsikt och restaurang Kukuriku

Första dagen på Kroatienresan gick mycket till flyg och bilturer. Efter att vi landat i Zagreb vid 14-tiden körde vi direkt till staden Opatija vid kusten i norra Kroatien och checkade in på vårt hotell. (Mer om detta underbara hotell och Opatija i kommande inlägg!). Men efter att vi droppat av bagaget tog vi bilen en kort tur upp i bergen ovanför Opatilja till den lilla staden Kastav.

Kastav i Kvarnerbukten

Kastav ligger beläget på en höjd 378 meter ovanför havsnivå, 5 kilometer från Opatia. Under de hetaste sommarmånaderna åker många upp hit för en drink då det är lite svalare än nere vid kusten, för att njuta av utsikten eller bara njuta av lugnet här uppe. Det är en mysig liten stad att promenera runt i och är för vandrare även en utgångspunkt för vandringsleder inåt landet.

Kastav KroatienKastav Kroatien Kastav Kroatien

Kukuriku i Kastav – gourmetrestaurang med höga ambitioner

I Kastav ligger Kukuriku – är en av regionens bästa restauranger, belägen i ett litet boutiquehotell mitt i staden. Den familjeägda restaurangen drivs i tredje generationen och här serveras en meny som ändras dagligen beroende på vilka råvaror som finns att tillgå. När vi var har fick vi läckerheter som bläckfisk, scampi och fikon med perfekt anpassade lokala viner.

Kukuriku i Kastav Kukuriku i KastavKukuriku i KastavKukuriku i KastavKukuriku i KastavKukuriku i Kastav  

Är ni i närheten av Opatia – missa inte utsikten från Kastav och en middag på Kukuriku. En av de bästa middagar vi åt under dagarna i Kvarnerbukten!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Dryden - Traveler's Edition
  19 maj, 2017 at 17:44

  Såg riktigt fint ut, fina gränder och för att inte tala om utsikten! Härligt att Kroatien blev lyckat, längtar tills resan dit i augusti .

  • Reply
   christianmuda
   19 maj, 2017 at 19:24

   Du ska dit i Aug? Nice! Var ska du då Dryden?

Lämna gärna en kommentar