Dubrovniks bästa vinbarer – Rozonoda, D’vino och Matusko

Dela inlägget:

Kroaterna är stolta över sitt vin och det serveras nästan uteslutande bara kroatiskt vin på krogarna i Dubrovnik. Med all rätta, det finns en hel del riktigt bra kroatiska viner och man har en lång tradition av vinproduktion. Exempelvis så var det en vinranka från Kroatien som togs med till USA för länge sedan som är förfäder till Zinfandel.
Man hittar bra viner på i stort sett alla restauranger, men vill man gå till en vinbar med massa härliga viner på glas, kanske göra en vinprovning, sår är det någon av dessa tre barer (i nämnd ordning) man ska styra kosan mot: Rozonoda, D’vino och Matusko Wine bar, alla tre inne i ”Old Town” i Dubrovnik..

1). Rozonoda.

Vinbaren Rozonoda tillhör designhotellet Prijeco palace. Trots att det öppnade för bara två år sedan har det redan rykte som den bästa Vinbaren i Dubrovnik.
Rozonoda
Rozonoda

Vid vårt besök fick vi råd av Natalio i baren, som kunde allt om kroatiska viner. Av de 65 vinerna som man kunde köpa per glas rekommenderade han Majstor Stina på druvan Plavac Mali, släkting med Zinfandel. Riktigt bra. (57 kuna för ett glas, ca 70 SEK).

 2) D’vino.

D’vino är också en stor tillverkare av vin och har en mysig vinbar, även där ett stort utbud av viner på glas och en mycket kunnig bartender. Även där tog jag servitörens råd och fick ett riktigt bra vin.
IMG_9717 IMG_9718

3). Matusko Wine Bar.

Den tredje Vinbaren vi gick till var Matusko Wine Bar, liten mysig bar där inre delen är uthuggen ut berget.
IMG_9715
Populärt att ha vinglas med barens namn ingraverat!
Matusko är en stor vinproducent och har man tid skulle jag gärna åkt ut till deras vingård och vinkällare i Pomotje. Vill man köpa med sig något av deras viner kan man även göra det på vinbaren,

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...