Matochresebloggen
Dubrovnik Vin

Dubrovniks bästa vinbarer – Rozonoda, D’vino och Matusko

Kroaterna är stolta över sitt vin och det serveras nästan uteslutande bara kroatiskt vin på krogarna i Dubrovnik. Med all rätta, det finns en hel del riktigt bra kroatiska viner och man har en lång tradition av vinproduktion. Exempelvis så var det en vinranka från Kroatien som togs med till USA för länge sedan som är förfäder till Zinfandel.
Man hittar bra viner på i stort sett alla restauranger, men vill man gå till en vinbar med massa härliga viner på glas, kanske göra en vinprovning, sår är det någon av dessa tre barer (i nämnd ordning) man ska styra kosan mot: Rozonoda, D’vino och Matusko Wine bar, alla tre inne i “Old Town” i Dubrovnik..

1). Rozonoda.

Vinbaren Rozonoda tillhör designhotellet Prijeco palace. Trots att det öppnade för bara två år sedan har det redan rykte som den bästa Vinbaren i Dubrovnik.
Rozonoda

Rozonoda

Vid vårt besök fick vi råd av Natalio i baren, som kunde allt om kroatiska viner. Av de 65 vinerna som man kunde köpa per glas rekommenderade han Majstor Stina på druvan Plavac Mali, släkting med Zinfandel. Riktigt bra. (57 kuna för ett glas, ca 70 SEK).

 2) D’vino.

D’vino är också en stor tillverkare av vin och har en mysig vinbar, även där ett stort utbud av viner på glas och en mycket kunnig bartender. Även där tog jag servitörens råd och fick ett riktigt bra vin.
IMG_9717 IMG_9718

3). Matusko Wine Bar.

Den tredje Vinbaren vi gick till var Matusko Wine Bar, liten mysig bar där inre delen är uthuggen ut berget.
IMG_9715

Populärt att ha vinglas med barens namn ingraverat!

Matusko är en stor vinproducent och har man tid skulle jag gärna åkt ut till deras vingård och vinkällare i Pomotje. Vill man köpa med sig något av deras viner kan man även göra det på vinbaren,

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Charlotte Andersson
  17 februari, 2016 at 09:09

  Besökte Dubrovnik för 1,5 år sedan och besökte de ovanstående vinbarerna och håller verkligen med dig!
  Utöver fantastisk vin är maten och staden i sig underbar!

  • Reply
   christianmuda
   17 februari, 2016 at 09:30

   Håller verkligen med Charlotte!

Lämna gärna en kommentar