Dubrovniks bästa vinbarer – Rozonoda, D’vino och Matusko

Dela inlägget:

Kroaterna är stolta över sitt vin och det serveras nästan uteslutande bara kroatiskt vin på krogarna i Dubrovnik. Med all rätta, det finns en hel del riktigt bra kroatiska viner och man har en lång tradition av vinproduktion. Exempelvis så var det en vinranka från Kroatien som togs med till USA för länge sedan som är förfäder till Zinfandel.
Man hittar bra viner på i stort sett alla restauranger, men vill man gå till en vinbar med massa härliga viner på glas, kanske göra en vinprovning, sår är det någon av dessa tre barer (i nämnd ordning) man ska styra kosan mot: Rozonoda, D’vino och Matusko Wine bar, alla tre inne i ”Old Town” i Dubrovnik..

1). Rozonoda.

Vinbaren Rozonoda tillhör designhotellet Prijeco palace. Trots att det öppnade för bara två år sedan har det redan rykte som den bästa Vinbaren i Dubrovnik.
Rozonoda
Rozonoda

Vid vårt besök fick vi råd av Natalio i baren, som kunde allt om kroatiska viner. Av de 65 vinerna som man kunde köpa per glas rekommenderade han Majstor Stina på druvan Plavac Mali, släkting med Zinfandel. Riktigt bra. (57 kuna för ett glas, ca 70 SEK).

 2) D’vino.

D’vino är också en stor tillverkare av vin och har en mysig vinbar, även där ett stort utbud av viner på glas och en mycket kunnig bartender. Även där tog jag servitörens råd och fick ett riktigt bra vin.
IMG_9717 IMG_9718

3). Matusko Wine Bar.

Den tredje Vinbaren vi gick till var Matusko Wine Bar, liten mysig bar där inre delen är uthuggen ut berget.
IMG_9715
Populärt att ha vinglas med barens namn ingraverat!
Matusko är en stor vinproducent och har man tid skulle jag gärna åkt ut till deras vingård och vinkällare i Pomotje. Vill man köpa med sig något av deras viner kan man även göra det på vinbaren,

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...