Opatija Kroatien – kurort med lyxhotell

Dela inlägget:

Staden Opatija vid kvarnerkusten i norra Kroatien var under det tidiga 1900-talet en av de mest populära badorterna vid medelhavet och vintertid var det en kurort dit många reste för den friska luften och det behagliga klimatet. Idag finns här ett 30-tal hotell och är en populär destination året runt.

I Opatija tar man det mest lugnt, vilar upp sig på något av stadens lyxiga hotell eller tar en långpromenad längs vattnet. Vill man ha lite mer utbud av saker att göra ligger staden Rijeka en kort biltur bort.

Lyxhotell i Optaija – Remisens Premium Hotel Ambasador

Ett av Opatijas finaste hotell är Remisens Premium Hotel Ambasador, som ligger vid havet. Här har alla rum balkonger, många mot havet eller med havsutsikt.

Opatija Kroatien Opatija Kroatien Opatija Kroatien Opatija Kroatien

Härligt att sitta här och bara njuta av utsikten, eller kanske ännu bättre – beställa upp frukosten med room service!

Opatija Kroatien Opatija Kroatien

Spa och bad på Remisens Premium Hotel Ambasador

Hotellet har ett stort spa med en inomhus pool med 30-gradigt saltvatten, bubbelpool och bastu – både finsk och ångbastu. Utomhus finns flera stora pooler och dessutom en gång ner till havet där det finns solstolar och en badstege – perfekt för ett salt morgondopp!

Opatija Kroatien Opatija KroatienUtomhus finns flera stora pooler och dessutom en gång ner till havet där det finns solstolar och en badstege - perfekt för ett salt morgondopp!

Strandpromenaden i Opatija

10 kilometer längs kusten går en lång strandpromenad precis vid vattnet, helt platt vilket gör att den passar för promenader för allt från barnfamiljer med barnvagn till pensionärer med rullator! Självklart är den perfekt även för jogging, men då den är populär och bitvis inte så bred bör man välja tidiga mornar om man vill jogga utan att riskera att krocka med andra gående. Längs med strandpromenaden finns flera restauranger och barer om man vill ta en paus.

Opatija KroatienOpatija Kroatien Opatija Kroatien Opatija Kroatien

Opatijas första hotell – Remisens Premium Hotel Kvarner

Gillar man hotell kan det vara kul att äta en middag (eller bo) på Hotel Kvarner – det första hotellet som byggdes i Opatija 1884.

Opatija Kroatien

För tre år sedan totalrenoverades det omsorgsfullt och är idag ett av Optijas härligaste hotell där den gamla känslan är bevarad. Detta är ett adults only hotell, så perfekt om man reser utan barn!

Opatija Kroatien Opatija KroatienOpatija Kroatien

Bor man i Opatija kan det vara kul att åka upp till den lilla staden Kastava som ligger en kort biltur bort. Här har man en fantastiskt utsikt över Kvarnerbukten och det finns en av områdets bättre restauranger – läs mer här!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...