Restauranger i Split – våra tips!

Dela inlägget:

Split är fullt av trånga gränder, mysiga restauranger och kaféer men med bara några dagar här ville vi inte chansa  – så vilka restauranger ska man välja de dagar man är i Split ?

Restauranger i Split

Vi lyckades genom en del research och lite tur hitta riktigt bra restauranger de kvällar vi var här – läs nedan om finkrogen Zoi med en fantastisk terrass, Bokeria som ”alla” pratar om och var vi åt när vi missade vår bokade tid för middag på Articok!

Zoi

Zoi är en av fem restauranger i Split som finns omnämnda i Guide Michelin med utmärkelsen ”Michelin the plate” samt ”BIB Gourmand”. Inte i nivån med en stjärna men ändå ett kvalitetsbetyg en lägre prisklass än på krogar med stjärnor.

Zoi har dessutom en takterrass mot Splits strandpromenad och grym kvällssol så den har alla möjligheter att leverera en bra helhetsupplevelse – och det gör de!

Restauranger i Split - ZoiRestauranger i Split - ZoiRestauranger i Split - Zoi

Vi startade med varsin drink – till barnen fixade de en smoothie på färska bär. Vår lilla minigourmetdotter tog in tunga som förrätt som hon verkligen gillade och jag en gåslever med rökt ankbröst. Jag fortsatte med fisk som också var riktigt bra, sen glömde jag bort att fota mer!

Här kan vi verkligen rekommendera en middag – be om ett bord på takterrassen när ni bokar!

Restauranger i Split - ZoiRestauranger i Split - Zoi

Restauranger i Split - Zoi

Bokeria kitchen and wine

Bokeria är – till skillnad från Zoi – en enklare krog, med rejäla portioner, hög ljudnivå och avslappnad – men bra – service. Det är en av Splits mest populära restauranger och den fick vi tips av från flera vänner som varit där.

Det finns några bord utanför restaurangen men de flesta ligger inomhus, i två våningar. Se till att ni får ett bord på entréplan, ovanvåningen har inte samma atmosfär!

Restauranger i Split - BokeriaRestauranger i Split - Bokeria

Vi tog in två förrätter att dela på – en biffsallad som var enormt stor och supergod och en carpaccio som var sådär. Men biffsalladen räckte gott till oss tre att dela på. (Sonen som inte gillar att vänta på restauranger åt innan oss och stannade i lägenheten)

Restauranger i Split - BokeriaRestauranger i Split - Bokeria

Vi var knappt hungriga längre när varmrätterna kom in och även de var i rejäla portioner. Fin fisk och en perfekt stekt köttbit.

Ska ni äta här – kom hungriga! Riktigt bra och trevlig service och bra utbud av vin.

Restauranger i Split - BokeriaRestauranger i Split - BokeriaRestauranger i Split - BokeriaRestauranger i Split - Bokeria

Matejuska Sista kvällen

Vår sista kväll hade vi bokat bord på en av de restauranger i Split som ligger i topp på TripAdvisor – Articok – men vår snorkelutflykt drog ut på tiden och vi missade vår tid med råge.

Restauranger i Split -

Så, vi gick till en annan restaurang i närheten med bra betyg på Tripadvisor – Matejuska – och fick av en ledigt bord utomhus som precis blivit avdukat. Ibland har man tur!

Restauranger i Split Restauranger i Split Restauranger i Split

Matejuska var verkligen exakt det jag önskade denna kväll – trevlig service, gott vin och en helt fantastiskt tonfisk!

Även men frus och dotters mat var riktigt bra och även här var servicen snabb och bra.

Bonustips – D16 coffee

Bor ni i centrala Split och vill hitta ett bra ställe för en kaffe kan jag verkligen rekommendera D16. Här tar man kaffe på stort allvar och serverar i stort sett bara kaffe, stamgästerna köper med sig croissanter från ett bageri i närheten!

D16 coffeeD16 coffeeD16 coffeeD16 coffee

Generella tips om restauranger i Split.

Tänk på att boka bord i förväg – de populära restaurangerna är oftast fullbokade. Bokar du någon dag i förväg brukar det gå att få bord.

Gå runt i stan första kvällen och spana in de restauranger som ser trevliga ut och kolla in menyn innan du bokar bord – för att inte bara gå på recensioner i bloggar och andra forum.

Fler tips för er som ska till Split

Stränder i Split – från bad i city till utflykter en bit från split

Ta kustvägen från Split till Dubrovnik

2 kommentarer

  1. Ser gott och trevligt ut på alla ställena! Bra tips till nästa gång vi reser till Split! Jag älskar att beställa förrätt men i vissa länder vågar jag inte eftersom de ofta är för stora. Man vill ju trots allt vara hungrig när huvudrätten kommer in …

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...