Kajak i solnedgången i Split

Dela inlägget:

Det finns massor av olika utflykter och aktiviteter att göra i och i närheten av Split och den som passade oss bäst denna resa var en kajak- och snorkelutflykt som avslutades i solnedgången. Perfekt solnedgång, men snorklingen var ingen höjdare!

Start vid Bene Beach

Kajakturen startade vid Bene Beach, en kvarts resa väster om centrum och dit gick det en lokalbuss som vi alla 25 deltagare tog samtidigt.

Efter lite instruktioner hoppade vi i kajakerna två och två och gav oss iväg.

Bene Beach
Bene Beach – mysigt även som badställe!

Bene Beach

Vi hade en mycket entusiastisk guide som paddlade runt mellan kajakerna, socialiserade med oss och pekade ut intressanta saker vi passerade.

Kajak i solnedgången i SplitKajak i solnedgången i Split

Snorkling och hopp från klippa

Vi paddlade på i en dryg halvtimme innan vi var framme vid en klippa där vi lade till för att snorkla och hoppa från en spetsig klippa man kunde ta sig upp på.

Jag hade trott att vi skulle åka till en plats som var extra bra för snorkling, men detta var inget mer än den snorkling vi gjort själva från stranden tidigare. Platsen vi lade till på låg dessutom i skuggan så det var inget optimalt stopp.

Hoppningen var dock kul, även om klippan inte var den höga klippa som visades upp på webbsidan där vi bokade utflykten. Anledningen var att det tog för lång tid att åka till den med en så här stor grupp. Well, det var kul att hoppa även här och när alla hoppat sig nöjda hade solen börjat gå ner och vi paddlade tillbaka till Bene i solnedgången.

Kajak i solnedgången i SplitKajak i solnedgången i SplitHopp från klippa i SplitHopp från klippa i SplitKajak i solnedgången i Split

Kajak i solnedgången i Split

Galet härligt, för mig som älskar solnedgångar var denna stund värd hela utflykten, även om snorklingen och hoppningen inte riktigt levde upp till förväntningarna.

Kajak i solnedgången i Split

Mer tips i Split:

Restauranger i Split

Ständer i Split

/AD/ Glasögontips: När man padlar Kajak i solnedgången är ett par bra solglasögon ett starkt tips! Här kan ni hitta några riktigt snygga!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...