fbpx
Matochresebloggen
Dubrovnik Kroatien Okategoriserad

En dag i Dubrovnik – Old Town och Bellevue Beach

Första veckan i Kroatien bor vi i ett härligt hus uppe i bergen en trekvart från Dubrovnik, men andra dagen på semestern tog vi en dagsutflykt till Dubrovnik. Jag har varit i Dubrovnik flera gånger tidigare och gillar verkligen den gamla staden så det var kul att ta med barnen dit nu!

En dag i Dubrovnik - Old TownEn dag i Dubrovnik - Old Town

Old Town i Dubrovnik i högsäsong – Otroligt mycket folk!

Dubrovniks old town är litet, otroligt vackert med massor av mysiga restauranger – men kommer man vid lunchtid är det packat med folk och är man som vi var ett sällskap på 11 personer ska man boka bord i förväg.

Lunch på Grand Hotel i Dubrovnik

Det slutade med att vi åt lunch på klassiska Grand Hotel strax ett stenkast från ingången till Old Town som hade gott om lediga bord. Skönt lugn och bra långbord där alla fick plats. Härligt hotel med en takbar där jag tog en drink sist jag var i Dubrovnik, men jag testade då inte restaurangen.

Det tog tid att få in maten, men det var gott och vällagat. Jag startade med en tonfisktartar och så delade jag och min fru delade på en fisk- och skaldjurstallrik. Fisk, musslor, räkor och bläckfisk – supergott, men jag saknar som ofta vid medelhavet lite goda feta såser till för att lyfta fisken.

Lunch på Grand Hotel i DubrovnikLunch på Grand Hotel i Dubrovnik

Vi hade två skämtsamma servitörer som erbjöd sig att ta ett kort på oss och som bonus tog en selfie!

Lunch på Grand Hotel i DubrovnikLunch på Grand Hotel i Dubrovnik

Dubrovniks City Walls

Höjdpunkten på besöket i Dubrovniks Old town är utan tvekan att gå en promenad på stadsmuren. Den går upp och ner via branta trappor, har roliga små vakttorn och en fantastisk utsikt över både havet och den gamla staden. Här uppe var det heller inte lika mycket folk som nere på huvudgatan.

En dag i DubrovnikEn dag i DubrovnikDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old TownDubrovnik Old Town

Efter vi gått varvet kring staden uppe på muren gick vi en sväng till nere i staden, nu klart lugnare. Tips här är verkligen att komma senare på eftermiddagen då det inte är lika många turister på plats!

Dubrovnik Old Town

Bellevue Beach i Dubrovnik

En kort bilfärd från Old Town finns stranden Bellevue Beach, dit vi åkte när vi var nöjda med Old Town. Superfin strand där det var superskönt att ta ett dopp efter att ha ”gjort” old town.

Bellevue Beach i DubrovnikBellevue Beach i DubrovnikBellevue Beach i Dubrovnik

Fin stenstrand och cool utsikt med klippor på bägge sidor av stranden. Här finns även en liten grotta man kan simma in i. Vi kom dock så sent att solen gått förbi stranden, men härligt ändå!

Restauranger i Dubrovnik

Sist jag var här, 2015, hade jag mer fokus på restauranger och mina sju tips på restauranger i Dubrovnik står sig bra fortfarande.  Jag besökte då även några vinbarer som ni kan läsa om här.

Fler tips om saker att göra i trakten kring Dubrovnik kommer i kommande inlägg!

Du kanske också är intresserad av...

4 Comments

 • Reply
  Liniz Travel
  30 juni, 2018 at 20:00

  Vilken härlig resa ni gör! Vill verkligen se mer av Kroatien!

  • Reply
   christianmuda
   1 juli, 2018 at 10:35

   Ja, Kroatien är verkligen härligt! Även om vi verkar ha prickat in ett år då vädret i slutet av Juni är det sämsta på decennier!

 • Reply
  Johnny Friskilä
  13 oktober, 2018 at 10:05

  Ja när jag ser de där bilderna från gågatan så blir jag ju inte lockad direkt. Får hoppas högsäsongen är och att där inte finns några kryssningsfartyg imorgon. 🙂

 • Reply
  Året som gått – resorna 2018 – andra halvan - Matochresebloggen
  25 december, 2018 at 06:01

  […] Förutom att utforska närområdet gjorde vi massa utflykter under veckan. Självklart till Old Town i Dubrovnik och Bellevue Beach. Vi hittade flera mysiga städer och stränder längs kusten i södra Kroatien och vi besökte […]

Lämna gärna en kommentar