Mysiga städer och stränder i södra Kroatien – våra tips

Dela inlägget:

Gillar man kristalklart vatten och stenstränder är Kroatien drömmen. Det finns fantastiska badstränder längs hela kusten och här kommer de fyra stränder i södra Kroatien vi kan rekommendera.

Stränder i södra Kroatien

För att göra det ännu enklare för er att hitta stränderna finns det en Google My Maps ni hittar här med nedan fyra stränder.

Stränder i södra Kroatien

Pasjaca beach – min favorit

Pasjaca beach var min absoluta favoritstrand, inramad av en brant klippa som böjde sig över stranden. man tar sig hit via en lång trappa och nere på stranden finns inga affärer eller toaletter – bara små runda mjuka stenar.

Pasjaca beachPasjaca beachPasjaca beachPasjaca beachPasjaca beachPasjaca beach

Det finns stenar man kan hoppa från om man som våra barn älskar detta och den dagen vi var här såg vi delfiner strax utanför stranden.

Cavtat – mysigaste staden vid kusten

Cavtat var helt klart den mysigaste kuststaden i denna region och är även lokalbefolkningens favorit visade det sig när vi frågade de vi träffade. Staden kallas ofta ”Lilla Dubrovnik” och har allt från mysiga restauranger, fina stränder och en lång strandpromenad.

Cavtat KroatienCavtat - mysigaste staden vid kustenCavtat - mysigaste staden vid kustenCavtat - mysigaste staden vid kustenCavtat - mysigaste staden vid kustenCavtat - mysigaste staden vid kustenCavtat - mysigaste staden vid kusten

Bellevue Beach – nära Old Town i Dubrovnik

När man klarat av sightseeing i Dubrovniks Old Town kan vi verkligen rekommendera ett dopp i Bellevue beach, tio minuter bort med bil. Superfin strand med en pampig utsikt. Till vänster från stranden finns en cool grotta man kan simma in i och bredvid grottan perfekta klippor att hoppa från. Här finns en restaurang och bekvämligheter som toaletter.

Bellevue BeachBellevue Beach

Mlini beach

Mlini är en liten turistort med en fin strand och här finns en del enkla strandrestauranger och några hotell. Här finns även uthyrning av leksaker som trampbåtar och man kan för 60 Kuna per person åka bakom en motorbåt på en stor uppblåsbar soffa – galet skumpigt men väldigt kul!

Mlini beachMlini beachMlini beachMlini beachMlini beachMlini beachMlini beachMlini beachMlini beachMlini beach

Har du fler tips på fina stränder eller städer längs kusten i söder man inte ska missa? Kommentera gärna!

2 kommentarer

  1. Vad härligt att ni också besökt södra Kroatien! Mlini bodde vi i förra sommaren och älskade den gamla kvarnbyns bästa restaurang Lanterna som har skaldjursrisotto ”to die for”. Har även bott två gånger i Plat strax söder om Mlini där det finns en liten mysig lugn badvik (ja, flera). Där ligger också den fantastiska restaurangen Konoba King som har de godaste skaldjur jag ätit i mitt liv. Även färsk tonfisk, havsaborre och annat gott. Prisvärt dessutom! Finns mer om detta i kategirin Kroatien på min blogg.

    • Hej Anna, ah – så synd jag inte visste att du satt på bra tips om Mlini. Men – hit åker vi säkert tillbaka – ska kolla upp dina tips då!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...