Hyra hus i Kroatien nära Dubrovnik – tips om ni funderar på det!

Dela inlägget:

I år tillbringade vi första semesterveckan i ett hus i Kroatien med min frus hela familj (föräldrar, syskon och deras barn). Drömmen för barnen då deras kusiner är i samma åldrar och de har superkul ihop!

Vi funderade först på Italien och Sardinien, men valde till slut Kroatien och ett hus i Dubravka uppe i bergen en dryg halvtimmes bilfärd från Dubrovniks flygplats.

Hyra hus i Kroatien nära Dubrovnik

Våra kriterier var bland annat att det skulle finnas stor pool, minst sex sovrum, bra standard, wi-fi och  inte ligga för långt från flygplatsen. Efter massa research fastnade vi för ett hus i den lilla byn Dubravka som hade allt vi letade efter och som dessutom var ledigt den veckan vi vill komma. Vi var lite sent ute och mycket blir uppbokat tidigt.

Tvåvåningshuset såg ut precis som i annonsen och var nästan mer rymligt än vi hade trott. Det var uppdelat i två lägenheter, en på varje plan, som bägge hade kök och vardagsrum. Gott om plats och ville man vara själv eller jobba lite var det inga problem att göra det i lugn och ro. Vi hade tre hyrbilar och de fick plats utanför utan problem.

Hyra hus i bergen nära DubrovnikHyra hus i bergen nära DubrovnikHyra hus i bergen nära Dubrovnik

Stor pool med massor med solstolar och loungemöbler. En liten lekplats och ett utomhuspingisbord.

Hyra hus i KroatienHyra hus i bergen nära DubrovnikHyra hus i bergen nära Dubrovnik

Det fanns dessutom en bubbelpool och bastu inne i huset som var perfekt att värma sig i mellan doppen några dagar då det regnande. Ja, vi lyckades pricka in en ganska risig vecka vädermässigt med klart mer regn än vad det brukar vara, men fick en hel del fina dagar också.

Hela vår familj och kusinerna fick plats!

Matsal och matlagning

Vi åt de flesta luncher ute på restaurang, men turades om att laga middag hemma i huset. Frukostarna åt vi på egen hand när man kände för det. Perfekt upplägg som vi kört med min familj flera gånger, i Smögen för två somrar sedan och året innan i södra Spanien. Då kan man anstränga sig lite extra de dagar man ansvarar för maten och övriga dagar mer kunna assistera med dukning osv,

Förutom de två köken fanns en stor grill och flera långbord i en inglasad terrass. Dock fanns det inget matbord ute i trädgården, vilket förvånade oss. Veckan vi var här var det inte så varmt så det passade bra att kunna dra för fönstren på kvällen, men hade det varit så varmt som det brukar vara här skulle vi nog saknat en matplats helt utomhus, utan tak.

Hyra hus nära DubrovnikHyra hus i Kroatien nära Dubrovnik

Huset låg väldigt vackert, inramat av branta klippväggar och havet. Underbart att äta frukost på balkongen med denna vy!

Hyra hus i Kroatien nära Dubrovnik

Dock skymdes lite av utsikten en del av grannhus och el-ledningar om man ska vara petig och det var ingen solnedgång ”i havet” utan den skymdes av ett högt berg innan den hade gått ner så långt. Det var inget man kunde se på bilderna i annonsen för huset som var tagna från en vinkel där grannhusen inte sågs!

Hyra hus i Kroatien nära DubrovnikHyra hus i Kroatien nära Dubrovnik

Lantlig känsla

Det var verkligen ute på landet-känsla i denna lilla by, där grannhuset hade getter och man hörde en tupp från ett hus lite längre bort. Inget som störde utan tvärtom var kul!

Hyra hus i Kroatien nära Dubrovnik

Wi-fi på semestern

Vissa familjer är hårdare än vi på att barnen inte ska få surfa som vanligt under semestern, men vi är ganska liberala med wi-fi då barnen oftast är väldigt aktiva och bara surfar när de tar en paus. Då var det bra att det fanns snabbt wi-fi i hela huset (som även vi vuxna hade stor nytta av då det blev en del jobb här och där – nackdelen med att åka tidigt på sommaren innan alla kollegor är lediga).

Saker att göra i Durbavka

På plats upptäckte vi också att det fanns massor av kul att utforska i och kring Dubravka, från små vingårdar och mysiga restauranger och borgar. Mer om det i detta inlägg!

Sammantaget är vi riktigt nöjda med både huset och att det låg just i Dubravka och kan verkligen rekommendera det om vi är sugna på att hyra hus i Kroatien och är ett större gäng!

Att tänka på när man hyr hus i Kroatien

  • Vad vill ni göra? Hänga i huset eller göra många utflykter? Hur långt är det till sakerna ni vill åka till? Från vårt hus var det en knapp halvtimme till kusten
  • Hur tar man sig till huset? Gillar ni att köra bil på slingriga småvägar eller tycker ni det är hemskt?
  • Finns det restauranger och mataffärer i närheten?
  • Vad ingår? I vår hus ingick allt från sängkläder, badhanddukar och städning – se till att det ingår!
  • Boka via en förmedlare du litar på så det verkligen finns ett hus när du kommer fram!
  • Tänk på att bilderna i prospektet ofta tas med vidvinkel och från en fördelaktig vinkel! Finns det detaljer som är viktiga för dig – fråga uthyraren innan du bokar.

Hyr huset vi bodde i!

Känner ni att detta hus vore något för er? Man kan boka Villa Pave som huset ”hette” på flera olika siter, en av dem är Tripadvisor.

Har du bott i något hus i Kroatien du vill tipsa om eller andra saker man ska tänka på när man hyr hus? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...