Lunch på Coco & Carmen – Mindre Punk, Mer Royale

Dela inlägget:

Coco & Carmen är en klassisk finkrog på nedre Östermalm som nyligen fick nya ägare – gänget bakom Punk Royale . Ni som följer bloggen vet att Punk Royale på söder är en av mina favoritkrogar i Stockholm. Jag har ätit deras stora 20-rättersmeny på vanliga Punk Royale flera gånger och även deras mindre 10-rättersmeny på bakfickan Punk Royale Cafe.

När jag gjorde research inför mitt inlägg om nya restauranger som öppnar i Stockholm hösten 2019 var Coco & Carmen ett av de mest intressanta. De har ännu inte öppnat för kvällsservering men lunchen kör de redan på med vilken jag testade idag, för att i alla fall kolla in lokalen och såklart testa maten..

Lunch på Coco & Carmen

Jag bokade för säkerhets skull bord för mig och min kompis för lunchen och det visade sig vara smart. En stund efter vi kom blev det proppfullt, som det i och för sig är överallt runt 12-tiden.

Lunchmenyn är en klassisk finkrogslunch, med två olika dagens rätt – en fisk och en kött för 165:-. Även lite andra stående lunchrätter som Schnitzel (240:-), ”Dillkött” (200:-) eller Bakad rotselleri (165;.). Kör man en långlunch och vill ha dessert finns dels plopp (10:-) eller chokladboll (25:-) samt två desserter jag känner igen från Punk Royale, Pina Colada (40:-) eller ”Bullar med mjölk” (90:-).

Vi tar en varsin dagens kött, som denna dag var kyckling med brysselkål, mangold, löksås. VI får först in en liten sallad med knapriga krutonger och en brödpåse med rågbröd och två sorters knäckebröd samt smör med en knäckig, brynt smak. En stund senare vår varmrätt.

Detta var riktigt gott, perfekt tillagad kyckling med knaprigt skinn, en gräddig löksås och några rostade jortärtskockor. Så gott att vi bägge var sugna på mer och konstaterade att portionen kanske var aningen snål, men att vi samtidigt var lagom mätta och att det nog egentligen var precis lagom!

Kaffe på maten? Ja – det tog vi. 30 kronor för en kopp svart bryggkaffe på maten är vad man får räkna med på denna typ av lite mer ambitiösa lunchställen, som är lite i samma stil som luncherna på Rolfs Kök eller Hantverket.

Var vi nöjda? Absolut! Både väldigt gott och trevlig personal. En prisnivå aningen över vad jag vill lägga på en lunch varje dag, men då och då är det kul att unna sig en lite bättre lunch och då är detta ett perfekt val!

Kvällar på Coco & Carmen

Det är inte klart exakt ännu när man startat med kvällsservering på Coco & Carmen men i början av Oktober ryktas det! Då om inte förr kommer jag tillbaka! Då¨kaske discokulan som sitter i taket med en blå anka på kommer snurra – man kan ju hoppas!

Discokula och anka

Adress: Banérgatan 7., Webb: cococarmen.se

2 kommentarer

  1. Varför är det såna sinnessjuka krogpriser i Stockholm för att inte tala om priset för ett glas vin och vad betyder ”plopp” som avslutning på lunchen

    • Hej Kerstin,

      Ja, det är väl många faktorer som avgör priset, som hög hyra, man anställer vass personal och bra råvaror plus skatter och moms osv. Jag som gillar god mat är tacksam att det finns krögare som dessa. På somrarna när vi är i Dalarna och har Borlänge som närmaste större stad är problemet det omvända – det finns gott om billiga restauranger men inga riktigt bra. Det tycker jag är värre!

      Plopp är en sån där liten mjölkchokladbit fylld med toffee. Läs mer här!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...