fbpx
Matochresebloggen
Punk Royale
Restauranger Restauranger i Stockholm

Punk Royale – fortfarande i en klass för sig!

Jag var på Punk Royale kort efter att de hade öppnat 2015 och blev helt tagen av upplägget med punkig matlagning och oväntade, galna presentationer samtidigt som allt var riktigt gott. Här kan ni läsa mer om detta besök.

I helgen skulle jag och några pluggkompisar som inte ses så ofta ut och äta. En av vännerna bor i Köpenhamn så när han väl är uppe i Stockholm brukar vi försöka boka på något riktigt bra ställe. Sist han var uppe åt vi på Lilla Ego. Gången innan på Gastrologik. Denna gång föreslog han Punk Royale och jag bokade bord åt oss.

Jag tänkte att besöket nog skulle bli ganska likt det första men redan när vi öppnade dörren till restaurangen insåg jag att mycket hade ändrats. Nu möttes vi av tjock rök och glad housemusik. En servitör i sjömanskostym visade oss till vårt bord och vi hade till vår belåtenhet fått ställets bästa bord precis vid köket.

http://www.punkroyale.se/

Sist vi var här fanns det lego att pyssla med vid bordet. Nu fanns istället ett plockepinn, men vi han bara plocka några pinnar var innan det var dags för första rätten.

Punk Royale

Strax efter att vi beställt in en varsin öl kommer servitören ut med en stor dunk med sprit och fyller våra snapsglas till bredden med vodka. Strax därefter kommer en av kockarna – Joakim Almqvist – ut med en stor burk med svart kaviar som serveras direkt på handen. Vi uppmanas att trycka upp hela portionen med kaviar i gommen och skölja ner det med vodkan. En rivstart på middagen (dock exakt samma start som sist).

Punk Royale Punk Royale

Sedan får vi en rad amuser i rasande tempo. Vi hinner inte äta upp den första innan nästa kommer in. Små läckra och munsbitar, vissa serverade på sked där vi matas av servitören!

Punk RoyalePunk Royale Punk Royale Punk Royale Punk Royale Punk Royale

Rätt efter rätt kommer in och vinet fylls på generöst så snart man tagit ett par klunkar.

Punk Royale

Juice på omogen tomat

Punk Royale

Punk Royals egen Pale Ale

Punk Royale

Sparris med löjrom

Punk Royale

Havskräfta med sparris

Då och då fylls lokalen på med ny rök för att skapa den rätta känslan!  (av samma luktlösa typ som används på nattklubbar).

Punk Royale

Punk Royale

Långbakad griskind

Punk Royale

Ål

Punk Royale

Sist jag var här och åt var en av de mest bizarra rätterna “Harry Boy” – en hästtartar som serverades i en stekpanna där servitören – iförd hästhuvud – toppade rätten med lite aska från en glödande cigarett. Nu var denna rätt utbytt men cigaretten kom istället till nytta för att ge osten en extra touch…

Punk Royale

När vi kommer till desserterna delas små paraplyer ut till alla gäster, man spelar ”Vi dricker Pina Colada” på hög volym och alla får en varsin liten plåtburk med små Pina Coladas.

Punk RoyalePunk Royale

Sedan försätter menyn med dessert efter dessert. Den godaste en bit stekt levainbröd med glass och iskall punsch, sagolikt god.

Punk Royale Punk Royale Punk Royale

Att äta middag här är verkligen en upplevelse för alla sinnen och det är kul hur mycket de har förnyat sedan sist. Och att all kreativitet inte är på bekostnad av smakerna, maten är här är verkligen så god!

Meny: 700:-. Dryckespaket 700:-
Adress: Folkungagatan 128
Web: www.punkroyale.se

Den 2/7 stänger de för sommaren, men öppnar upp igen med en ny meny till hösten. Då kommer de även att ta över lokalen intill och öppna en pub, så jag kommer garanterat att komma tillbaka till Folkungagatan i höst!

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

Lämna gärna en kommentar