Matochresebloggen
Nya restauranger i Stockholm hösten 2019
Restauranger Restauranger i Stockholm

Nya restauranger i Stockholm hösten 2019

Så är sommaren över, dagarna bli kortare och vardagen är här på riktigt igen. Läge då att boka in lite roliga saker som att testa några nya restauranger. Men vad är nytt på restaurangkartan i höst?

Fem tips på nya restauranger i Stockholm hösten 2019

Dessa fem restauranger tycker jag är de mest intressanta och min ambition är att det ska komma reportage om dem allihop på bloggen i höst med mina omdömen.

Coco & Carmen – Östermalm

Gänget från Punk Royale har tagit över den klassiska östermalmskrogen Coco & Carmen. De har sagt att de ska driva vidare krogen i samma anda som tidigare för att stamgästerna ska känna sig välkomna, men ändå tar med lite av det bästa från Punk Royale, som kaviaren med vodka!

Att kombinera motsatser har varit en del av vårt DNA sedan starten, det ligger i vårt namn och alla som har varit hos oss har känt att vi gör det i allt från smaker, råvaror, hospitality och ambience. Den här gången kan vi avslöja att det kommer att bli lite mindre Punk, lite mer Royale

Erik Gustafsson, styrelseordförande i Punk Royale-koncernen.

De serverar luncher redan nu på vardagarna. som jag testat. Läs mer om lunchen på Coco & Carmen här.

Inom kort öppnar de även för middag på kvällarna. Jag har varit där och testat menyn som var riktigt bra – läs mer om den här.

Adress: Banergatan 7. Webb: cococarmen.se

Copine – Östermalm

Även Jim & Jacob utökar sitt lilla krogimperium, med Copine – en “flickvän” till huvudkrogen Jim & Jacob. Så här beskriver de själva sin nya restaurang:

Copine betyder flickvän på franska. Det är vad vi vill att denna restaurang ska vara till vår första på Surbrunnsgatan. Hon är fransyska men älskar matkulturen i hela södra Europa och Medelhavet. Hon är den klassiska av de två men välkomnar alla med öppna armar. Vällagad mat är en självklarhet för henne och hon älskar en härlig atmosfär.

Jag har varit och testat meny för obeslutsamma på Copine – rätt lik maten på Jim & Jacob – det vill säga riktigt bra! Läs mer om vad vi åt här.

Adress: Kommendörsgatan 23. Webb: jimjacobrestauranger.se/copine

La Ragazza – Gamla Stan

I Pubologis tidigare lokaler öppnade nyligen La Ragazza, som ingår i samma koncern som krogarna The Burgundy, Djuret, Tweed och Flickan.

Vi lagar solig, aromatisk, hälsosam och färgglad mat med både moderna och traditionella tekniker. Säsongens mest exceptionella råvaror ligger till grund för denna soliga måltid.

Menyn Sun to Table kostar 595 kronor person och serveras till att börja med bara på onsdagar. Är väl exakt vad som behövs när vi går mot mörkare tider…

Adress: Stora Nygatan 20. Webb: laragazza.se

Portofino – Gamla Stan

Portofino är valet för alla som älskar Italiensk mat, med allt från vedugnsbakad pizza till italiensk fine-dining.

Det bästa ur den italienska mattraditionen, på bästa läge i hjärtat av Stockholm

Adress: Stora Nygatan 46. Webb; ristoranteportofino.se

Folkparken – city

I en rå lokal med sex meters takhöjd på sveavägen öppnade nyligen Folkparken. Amerikansk BBQ och klart avslappnad stämning.

På Sveavägen har vi skapat en annorlunda restaurang som vi snarare ser som en festplats. Vill du så kan den också vara en enkel friluftsanläggning à la gamla tiders folkpark. Då plockar vi fram pingisborden och hockeyspelen. Du ser väl till att vinna mot kollegerna eller kompisarna eller familjen!?

Adress: Sveavägen 53. Webb: restaurangfolkparken.se

Har du några fler tips på nya restauranger som ä’r värda ett besök? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar