Flyg till Sri Lanka med Emirates

Dela inlägget:

Äntligen på väg till Sri Lanka igen och in detta inlägg kan du läsa om mitt flyg till Sri Lanka med Emirates. Vi var i Sri Lanka hela familjen för snart fyra år sedan och reste då runt i de mellersta, östra och norra delarna till bland annat Kandy, Sigirya och Polonnaruwa

Nu fick jag en möjlighet via Sri Lankas turistbyrå att åka till de södra delarna av Sri Lanka på en egen pressresa. Den del av Sri Lanka som kanske flest turister åker till, med vackra stränder, fantastisk dykning och snorkling, regnskog och stora naturreservat.

Jag hade ovanligt mycket resfeber inför denna resa och det var först när jag satt på Arlanda Express på väg ut till Arlanda jag kunde slappna av.  Jag kom till incheckningen 90 minuter före avgång. Då hade nästan alla andra redan checkat in och det var ingen kö alls. I kön till säkerhetskontrollen träffade jag Johnny – som också driver en reseblogg och som en av slump skulle ta samma flyg till Dubai som jag – men sedan vidare till Pakistan. Han kände i sin tur ytterligare ett gäng vi träffade vid gaten som var på väg till Seychellerna och skulle flyga med samma flyg över Dubai, så jag hade kul snack med dem innan det var dags att boarda. 

Väl inne på planet insåg jag att jag hade tre platser på rad för mig själv, så himla skönt. Inte för att jag var redo att lägga mig och sova på flyget som avgick 15.15, men väldigt skönt att kunna sträcka ut sig. 

Flyg till Sri Lanka med Emirates  – mat och dryck ombord

På detta flyg när man till Sri Lanka tappar man 3.5 timmar som de ligger före svensk tid – och man kommer fram strax efter 8 på morgonen lokal tid. Så med tanke på att jag sällan sover speciellt mycket på flyg när jag reser i ekonomiklass skippade jag helt alkohol på denna resa. Även fast jag är en alkoholromantier som tycker att det känns extra lyxigt att ta en gin tonic innan maten när jag flyger – och att all alkohol ingår även i ekonomiklass hos Emirates. Nu blev det istället en Virgin Mary som var riktigt god den med. Det finns massor med goda alkholfria alternativ ombord upptäckte jag!

Maten var snäppet bättre än sist jag flög med Emirates – i alla fall varmrätten som var lax med potatis, grönsaker och hollandaisesås – riktigt bra.

Filmer ombord

Det märks tydligt ombord att det nu produceras mer serier än filmer. Och att det görs väldigt lite reklam för de långfilmer som väl produceras. Jag brukar alltid ha 3-4 filmer som jag verkligen vill se ombord. Nu kände jag inte igen knappt någon av de nya filmerna, men lyckades ändå hitta två bra filmer att kolla på. (Det är ett stort utbud av filmer ombord – flera hundra olika – här skulle ett IMBD-betyg eller liknande vid filmerna underlätta valet!).

När vi flugit ett par timmar hade vi bytt tidszon – solen hade gått ner och man släckte ner till natt i planet, så den fina stjärnhimlen i planets tak tändes upp. Då kunde jag faktiskt slumra till en stund med ögonmask på och en riktigt sövande ljudbok i lurarna.. 

Transfer i Dubai

Framme i Dubai – strax efter 01.00 lokal tid, var det bara att ta sig via transferdisken till rätt del av flygplatsen och sätta sig vid gaten. Här hade jag bara en knapp timme att vänta och hittade en skön ligg-stol jag kunde vila i innan det var dags att boarda.

Transfer i Dubai

Nattflyg till Colombo

Ombord nästa flyg hade jag också tur med platserna och hade fått en plats längst fram i ekonomiklass med extra benytrymme. Jag försökte jag sova så gott det gick sittande – och det gick helt ok! Det blev en del slumrande och jag lyssnade vidare på den tråkiga ljudboken som jag brukar somna till direkt. Efter två timmar serverades frukost – men jag skippade den och vilade vidare. Någon timme senare landade vi – äntligen framme i Sri Lanka, där jag blev mött av turistbyrån och chauffören som skulle köra mig runt denna vecka.

Tips inför flyg till Sri Lanka med Emirates 

Jag brukar tipsa om att boka platser i planet (utan kostnad) i förväg. Speciellt om man reser hela familjen med Emirates – så man får platser bredvid varandra. Denna gång hade jag dock inte bokat platser och fick ändå dessa riktigt bra platser – på en egen rad och sedan en plats med extra benutrymme. Kanske för att planet inte var helt fullt och man då spred ut alla passagerare så mycket man kunde. Och att platsen med extra benutrymme som kostar extra att förboka inte hade blivit bokad och då blev kvar åt mig?

Annars är tipsen som alltid att ta med egna brusreducerande hörlurar, vattenflaska att fylla på efter säkerhetskontrollen – man ska dricka mer vatten än man tror när man flyger. Samt öronproppar och ögonmask om ni vill försöka sova när det blivit natt.

Läs om andra flygresor jag gjort med Emirates

Denna resa till Sri Lanka var en pressresa arrangerad av Visit Sri Lanka. Alla tankar och åsikter som alltid mina egna!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...