Sheraton Kosgoda Turtle Beach Resort – femstjärnigt hotell i Sri Lanka vid kusten

Dela inlägget:

Leter du efter ett stort femstjärnigt hotell i Sri Lanka vid kusten? Då kan jag tipsa om Sheraton Kosgoda. Hotellet ligger på Turtle Beach – en strand på Södra Sri lanka känd för att många havssköldpaddor kommer hit och lägger sina ägg. Hotellet är ligger precis vid stranden, med en stor pool, flera restauranger och en riktigt härlig takbar. Ett perfekt ställe att landa på efter en lång flygresa.

Sheraton Kosgoda Turtle Beach Resort - femstjärnigt hotell i Sri Lanka vid kusten

Vi fick en välkomsdrink i en av hotellets barer medan vi blev incheckade. Denna lilla detalj som jag första gången fick uppleva på ett hotell i Dubai känns fortfarande så lyxig!

Efter välkomstdrinken fick jag mitt kort till rummet som jag fortsatte jag upp till för att kolla in!

Rummen på Sheraton Kosgoda Turtle Beach

Jag bodde i ett de-luxerum med trägolv, soffa, skrivbord, minibar och ett stort badrum. En balkong med utsikt över havet – ja, ett riktigt fint rum. Älskar när man kan se havet från balkongen!

Pool och strand

Det finns en stor pool med swim-in bar och hotellet ligger precis vid en vacker strand. Alla stränder i Sri Lanka är almänna, så hotellen ställer inte ut solstolar på stränderna – men det finns gott om solstolar inne vid poolområdet.

Takbar på Sheraton Kosgoda Turtle Beach

Hotellet har en stor takbar högst upp i byggnaden, med en fantatsiskt utsikt. En drink här i solnedgången innan middag var en riktigt höjdare.

Spa och gym på Sheraton Kosgoda

Hotellet har ett spa för behandlingar och även ett stort gym.

Stor buffé

Middagen här serveras i form av en stor buffé. Jag har ofta lite svårt för bufféer, men på femstjärniga hotell som dessa kan det faktiskt vara riktigt bra!

Frukosten

Även frukosten serverades i form av en riktigt stor buffe. Dessutom två äggkockar – en som gjorde vanliga stekta ägg och omeletter – en utomhus som gjorde Egg Hoppers – en vanlig frukost i Sri Lanka som består av pannkakor på rismjöl och kokosmjölk som steks krispig i en rund panna – och ofta toppas med ett ägg. Riktigt gott – detta åt jag nästan varje frukost i Sri Lanka.

Sammantaget – ett riktigt bra femstjärnigt hotell i Sri Lanka vid kusten som jag abolut kan rekommendera! Och så prisvärt – från runt 100 USD för ett dubbelrum för två personer. Tips är att gå med i lojalitetsprogrammet Marriott Bonvoy innan ni bokar rum så får ni lite extra rabatt!

Läs mer om denna resa till Sri Lanka

Flyg till Sri Lanka med Emirates

Denna resa till Sri Lanka var en pressresa arrangerad av Sri Lanka Tourism. Alla tankar och åsikter som alltid mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...