Vågsurfing i Weligama på Sri Lankas sydkust

Dela inlägget:

Weligama är en kuststad som ligger i södra Sri Lanka, och är en av de mest populära platserna för vågsurfing i hela Asien. Staden är känd för sina otroligt vackra stränder och de perfekta vågorna för just vågsurfing.. Det finns ett stort utbud av surfplatser att välja mellan här och ett stort utbud av surfskolor och kurser. Dessa är tillgängliga för alla nivåer, från nybörjare till erfarna surfare.

De flesta skolor erbjuder veckopaket som inkluderar boende, lektioner och utrustning, Något jag skulle behöva för att verkligen lära mig surfa, Men jag tog i alla fall en lektion här!

Vågsurfing i Weligama på Sri Lankas sydkust
Vågsurfing i Weligama på Sri Lankas sydkust

Kurs i vågsurfing i Weligama hos Be Cool

En av de mest populära platserna för nybörjare som vill lära sig vågsurfa är Weligama beach. Här finns det långsamma, mjuka vågor som är perfekta för dem som vill lära sig att surfa.

Här stannade jag för en vågsurfingskurs hos surfskolan Be Cool efter vi lämnat Yala. En av de populäraste surfskolorna där instruktörerna talar bra engelska!

Vågsurfing i Weligama på Sri Lankas sydkust

Kursen började med lite teori och jag fick sedan öva på land, i att paddla på rätt sätt och vilken position jag skulle ha på brädan. Sedan gav vi oss ut i havet till stället där vågorna bröts och började öva. Jag övade och övade men är kanske den mest obegåvade surfaren som finns. Jag kom upp ett par gånger, men fick aldrig till de där långa, fina sättet att snyggt glida fram på vågen tills den tar slut. Jag skulle helt enkelt behöva en längre kurs, på minst ett par dagar för att lära mig detta. Fördelen med att öva här är att det är varmt i vattnet så man inte alls fryser, utan det som tar slut först är tålamodet – och tiden med coachen.

Vågsurfing i Weligama på Sri Lankas sydkust

Be Cool kan även fixa vecklånga paket med boende, helpension och surfning. De har ingen site, men en Facebooksida här.

Weligama – en avslappnad stad

Weligama är även en perfekt stad att stanna ett par dagar i om man vill ha en mer avslappnad semester. Här hänger många backpackers och det finns gott om enkla hotell och restauranger – så väl som lite finare.

Förutom vågsurfing är Weligama Bay är också känt för sin utmärkta dykning och snorkling, så om du vill utforska ”havets skatter” är det en plats du inte får missa!

För mer erfarna surfare finns det också flera avancerade surfplatser i Weligama som erbjuder större vågor och en mer utmanande surfupplevelse. Midigama Beach är en av dessa platser, som är känd för sina utmärkta surfvågor och pittoreska omgivningar.

Läs mer om denna resa till Sri Lanka

Denna resa till Sri Lanka var en pressresa arrangerad av Sri Lanka Tourism. Alla tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...