Till Dubai i Business Class med Emirates

Dela inlägget:

Mot Dubai! I fredags åkte jag med några andra resebloggare från Finland och Danmark till Dubai för att göra reportage om Dubai (i samarbete med Dubais turistbyrå), ska bli så himla kul. Vi kommer att bo på två härliga hotell, åka på lite olika utflykter och äta massa god mat.
Perfekt flygtid vid 14,30, så efter frukost och häng med familjen jag tog en promenad ner till Arlanda Express och mötte sen upp resten av gänget vid Emirates gate på Arlanda.
Jag har läst att Emirates ska vara ett av de flygbolag med den allra bästa servicen i business Class, så när jag vid incheckningen på Arlanda fick reda på att vi blivit uppgraderade till business class blev jag väldigt glad och förväntansfull. Jag har aldrig tidigare flugit business, däremot längtansfullt gått förbi dessa platser i planet bak till min vanliga plats i economy…

I business loungen

Flyger man business får man även tillgång till loungen på Arlanda. Lite anonymt ställe där man inte riktigt lyckats med att få till varken mysig eller lyxig känsla. Men, gott om plats och stor buffé med sallad, snacks, kaffe, öl och vin med mera som ingår här. Perfekt att kunna ta en lätt lunch för att inte vara vrålhungrig när vi går ombord planet.

Business lounge Arlanda Business lounge Arlanda Business lounge Arlanda  Business lounge Arlanda

På planet

Som businessclasspassagerare får vi gå på planet först av alla och jag blir uppriktigt förvånad över hur stor plats man har i sätet. Innan take-off serveras vi ett glas champagne (medan resten av passagerarna fortfarande letar efter sina platser).,,
Business class med Emirates
Business class med Emirates
Helt ok benutrymme!
Vi får en en meny med tre olika förrätter, varmrätter och desserter att välja mellan.
Business class med Emirates meny
Servicen är i nivå med en lyxkrog. Här finns inga knappar att trycka på för att någon ska i personen ska komma utan de cirkulerar hela tiden, fyller på med med champagne, kommer med varma handdukar mm.
Business class med Emirates

Medan vi väntar på maten erbjuds vi en Coctail. Det finns en drinklista med nio olika cocktails att välja på och jag fastnar för en klassisk Dry Martini och lite ljumma nötter.

Business class med Emirates
Varje plats har ett stort utfällbart bord, ungefär dubbelt så stort som ett ”vanligt” flygplansbord, som kläddes med en vit duk innan vi serverades förrätten.
Jag valde inlagd sill och senapssill med dill och potatis till förrätt. Bra spänstig sill, lite trist potatis. Kanske skulle tagit den förrätt som min granne tog: smoked beef som såg riktigt läcker ut.
Man slipper inte ångesten över att inte ha valt den godaste rätten här i business class!
Business class med Emirates
Till varmrätt valde jag dock helt rätt Lamm Beharat – lamm marinerat i arabiska kryddor, med grillad squash, rostade tomater och couscous med mandlar och russin. Supergod, typisk rätt som inte blir trist att att stå i ett värmeskåp.
Business class med Emirates
Till rätterna får vi välja mellan att fortsätta med champagne eller mellan två röda eller vita viner, som serveras per glas ur en helflaska. Till varmrätten tar jag ett glas rött (Sarget de gruaud larose 2003, Bordeaux).
Business class med Emirates
Sedan en ostbricka med Saint-Paulin, Garcia Manchego, cambozola och belton red fox. Alla ostarna goda, speciellt den sistnämnda vilken jag inte smakat tidigare men som var supergod. Till osten ett portvin: Graham’s 20 year Old Tawny Douro.
Business class med Emirates
Jag hoppar desserten (fanns annars tre olika att välja på) och tar bara en svart kaffe, en whisky – Glenfiddish 15 Y och lite Godiva choklad.
Business class med Emirates
Servicen är verkligen superbra. Vad man än frågar är svaret ”yes, of course” eller ”Certainly sir”
Mediesystemet är i världsklass. Blixtsnabb touchscreen och över 500 filmer att välja på. (Enda minus – det visas reklam innan filmen). Man får stora ljuddämpande hörlurar och skärmen är säkert 20 tum, så här finns det ingen anledning att ta med egen utrustning för underhållning. Som vanligt på flyg har de nya filmer som fortfarande går på bio hemma. Jag hinner med ”Deadpool” (Riktigt kul) och ”The 5:th wawe” (halvbra).
Business class med Emirates Business class med Emirates
När man fäller ner sätet kan jag som är 1.86 kan ligga raklång utan att slå i fötterna. Man ligger inte helt lodrätt, utan med en väldigt svag lutning neråt från huvudet räknat. Man får kudde och täcke, vill man kan man även få en bäddmadrass med lakan. Efter den ordentliga lunchen (och allt vin) var det oerhört skönt att kunna sträcka ut sig ordentligt och sova en trekvart.
Business class med Emirates
Ah, så här skulle man alltid flyga! Med denna plats i planet var flygtiden på 6,5 timmar ingenting, men det var såklart skönt att komma fram ändå. Som extra bonus fick vi dessutom gå före i kön till säkerhetskontrollen och bagaget hade ”priority”-taggar så det kom först.
Sammantaget – sjukt bekvämt och trevligt sätt att flyga!
Har du åkt business (eller First Class) någongång? Med vilket flygbolag? Vad tyckte du? Kommentera gärna!

3 kommentarer

  1. Ah, vilket härligt inlägg! Det ser riktigt gött ut och jag håller med, i business vill man väl gärna ha aningens längre flygtid. 😉 Är själv ingen van resenär i klassen men åkte BC med Air France tidigare i vår. Tyvärr (…) bara till Paris men det räckte för att få fullgod service och mat med riktiga bestick, medan folket i ”bokskapsvagnen” där bak (förlåt…) på sin höjd fick en mugg kaffe. Kan också tänka mig den där främre klassen lite oftare.

  2. Vet inte om mina kommentarer kommer fram hos dig? Kolla skräpposten kanske…? Jag provar en gång till med andra inloggningsuppgifter…

    Inte svårt att få tiden att gå på en sån där flygning!!! Vi flög första klass till Riga före jul och det var väldigt bra, men det är ju en kort resa. Annars brukar vi flyga mer budget 😉

  3. Underbart inlägg! Har själv aldrig åkt så tjusigt men det finns med som en punkt på min bucket list. 🙂

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...