Ta sig till Arlanda – med taxi, buss, pendel eller snabbtåg?

Dela inlägget:

Så, du har bokat drömresan och nu ska du bara bestämma hur du ska ta dig till Arlanda. Nu finns det fler varianter än någonsin att transportera sig till Arlanda. Från snabb ArlandaExpress till sätt att ta sig till Arlanda för bara 30:-.

Ta sig till Arlanda – med taxi, bil, buss eller snabbtåg?

Ja, hur man vill ta sig till Arlanda bäst styrs av många faktorer men kanske främst av var man bor och vilken budget man har. Häng med genom de varianter som finns.

Till Arlanda med Arlanda Express

Jag har en förkärlek till Arlanda Express och åker med dem så ofta jag kan, speciellt om jag åker själv eller på jobbresor. Miljövänligt, snabbt och pålitligt. Påverkas inte av köer på vägen och går från 04.30 på morgonen till efter midnatt. Men, det är också för att jag bor och jobbar centralt i Stockholm och kan ta en buss på 10 minuter ner till t-centralen som detta är det perfekta valet för mig. Jag har svårt att slappna av när jag är på väg till flygplatsen via bil, men just på Arlanda Express känner jag mig så trygg i att inga problem kommer att störa på vägen att jag får reslugn redan när tåget lämnar t-centralen.
Ta sig till Arlanda med Arlanda Express
Barn upp till 17 år åker gratis med vuxen och på helgerna (torsdag-söndag) kan man köpa en rabatterad biljett för 350:- för två vuxna, så även om man tar en taxi til t-centralen med hela familjen kan detta alternativ bli prisvärt.
Tips är att ladda ner Arlanda Express app, där kan man hitta tidtabeller och få information om hur många minuter det är kvar till nästa avgång.  Man kan även köpa biljett via appen, smidigt om man tex rusar till tåget och kan då köpa biljett i lugn och ro när man satt sig, eller köpa biljett i förväg som man aktiverar på tåget!

Till Arlanda med Uber eller vanlig Taxi

Vill man hoppa in i en bil och komma direkt till avgångsterminalen på Arlanda är en taxi, eller kanske ännu hellre en Uber ett bra val. Numera kan man boka Uber till fast pris och det ligger t ex på 470:- från city. Men, Uber ändrar ofta sina priser beroende på efterfrågan och har man ett tidigt flyg man ska passa skulle jag nog ändå välja Taxi Stockholm, som har en växel man kan ringa om bilen inte kommer som utlovat.
Ta sig till Arlanda med Arlanda Express
Saker att göra i Helsingfors

Door-to-gate till Arlanda

Edit 13/8 2018: idag kom beskedet att Door-to-Gate läggs ner från September 2018.
Door-to-gate är ett nytt koncept från Flygbussarna där man delar på en van med 2-3 andra sällskap som också ska till eller från Arlanda. Det låter bra ur ett miljöperspektiv, men jobbigt ur ett kontrollbehovs- och optimera tiden-perspektiv. Ska man synka tre familjer som bor på lite olika platser i stan behöver man såklart extra marginal tidsmässigt och ta höjd för att någon kan vara sen, tid för att stanna och packa i nya passagerare etc. Möjligen skulle jag kunna testa detta på hemresan då det inte finns någon tid att passa.
Ta sig till Arlanda med Arlanda Express
inte speciellt billigt, för 2 vuxna och 2 barn i delad van kostar det 439:-, bara  21.-mindre än en egen bil med Uber.

Egen bil till Arlanda

Vi tar ofta vår egen bil till Arlanda, men uteslutande om vi åker hela familjen och ska vara borta någon vecka. Är man borta så länge kostar parkeringen på Arlanda ofta mer än vad taxi till och från Arlanda skulle kosta, men vi parkerar i vanliga fall på gatan i stan och behöver flytta bilen på ”städdagar”, så det är en fördel för oss att ta med bilen och slippa fundera på flytt av den.
Tidig morgon sist vi tog egen bil till Arlanda och höll på att missa flyget!

Flygbussarna- budgetalternativet till Arlanda

Flygbussarna är ett bra budgetalternativ till Arlanda, speciellt om man reser ensam eller ett par och vill åka utan byten från Arlanda in till city. Priset är 99:- för vuxen och 349:- för en familj. Täta avgångar och bussar som kör med miljövänligt drivmedel.
Ta sig till Arlanda med

Pendeltåg och buss till Arlanda – billigaste sättet att ta sig till Arlanda

Ja, man kan faktiskt åka till Arlanda för bara 30 kronor eller använda ett periodkort för hela resan. Med pendeltåg och buss tar resan drygt en timme från t-centralen. Billigast, men även det som är krångligast och tar längst tid – som det brukar vara med andra ord.
Ta sig till Arlanda
Hur tar du dig helst till Arlanda? Kommentera gärna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...