fbpx
Matochresebloggen
saker att göra på höstlovet
Höstlov Saker att göra i Stockholm

Saker att göra på höstlovet – tio tips

Funderar du på saker att göra på höstlovet? Det finns massor att roliga saker att hitta på med höstlovslediga barn i Stockholmstrakten. Här kommer tio tips på saker vi redan gjort eller planerar att göra på höstlovet!

Saker att göra på höstlovet – tio tips

#1. Halloween på Gröna Lund

Gröna Lund gör en av sina största satsningar någonsin och bygger om hela nöjesparken lagom till höstlovet där attraktionerna blir ännu mer otäcka än vanligt! Lustiga Huset förvandlas till Olustiga Huset och nya skräckhuset Motel Hell välkomnar de absolut mest orädda. Även för mindre barn finns snälla spöken i Pettson o Findus Värld som hemsöks under höstlovet. Vi var där i veckan på en pressvisning – läs det reportaget här!

House of even worse nightsmares

Budgetvariant: Gå ut i skogen ett gäng sent på kvällen med svaga ficklampor, dela upp er, skräm livet ur varandra. 

#2. Experimentera på Tom Tits

Vi har varit på Tom Tits i Södertälje med barnen flera gånger, senast i somras när de fyllde 30 år. Då var utomhusdelen öppen, men det finns massor av roliga och pedagogiska experiment inomhus, man har även korta kurser i t ex enklare programmering och det brukar vara shower flera gånger per dag. Läs mer hos Tom Tits.

Budgetvariant: Googla hur man kommer igång med Scratch. Gör egna experiment med saker ni har hemma.

#3. Gustavsviksbadet i Örebro

Gillar barnen att bada är Gustavsviksbadet i Örebro ett säkert kort. Här finns ett tiotal vattenrutschbanor, vågmaskin, en vild fors, bubbelpooler och ett stort småbarnsområde. Dessutom även vanliga simbassänger och ett hopptorn. Dock risk för mycket folk ett par timmar efter öppning, så försök att vara här tidigt! Läs mer inlägget här.

#4. Se en film i Imax

Den nya  IMAX-salongen i Filmstaden i Mall of Scandinavia ger en helt otroligt bra bioupplevelse som inte går att jämföra med någon annan biograf jag varit på. Dyra biljetter, men klart värt. Läs mer om när vi var där första gången här.

Budgetvariant: Poppa egna popcorn hemma på riktig majs, häll över smält smör och streama en bra film på Netflix

#5. Ta en fika på Stockholms hetaste café

Just nu är det utan tvekan Roy Fares Mr Cake som är det café som det snackas mest om i Stockholm. Passa på under höstlovet när många är bortresta att ta en långfika här utan att behöva slåss om bord.

Budgettips: Ta något av Roys recept och baka själv. 

saker att göra på höstlovet

#6. Testa ett Escape Room

Vi har verkligen fastnat för Escape Rooms – där man blir instängd i ett rum med ett visst tema och har 60 minuter på sig att ta sig ut med hjälp av strategi och kreativitet. Superkul grej att göra hela familjen med barn som är ca 10 år och uppåt. I Stockholm har vi testat två; Exit Games Stockholm där vi skulle spränga upp en rysk spionbas och Escape Stories Stockholm där uppgiften var att bryta oss in i ett bankvalv.

Budgettips: Gör ett eget escape room, med kluriga utmaningar man ska lösa. Här finns 52 tips att börja med!

saker att göra på höstlovet

#7. Testa bodyflight

I Bromma har man byggt en jättefläkt som simulerar fartvinden av ett fallskärmshopp i fritt fall – upp till 300 km/h. Riktigt cool upplevelse som passar barn i alla åldrar. Läs mer om när vi testade Bodyflight här.

#8. Studsmattemecka på JumpYard

Gillar era barn att hoppa studsmatta så är JumpYard studsmattehall paradiset. Mängder av studsmattor i olika storlekar och dessutom en hinderbana som är en rejäl utmaning även för den mest vältränade. Läs mer här om när vi testade JumpYard

saker att göra på höstlovet

#9. Naturhistoriska Riksmuseet och Cosmonova

Naturhistoriska Riksmuseet har fri entré till alla utställningar och vill man pyssla finns under höstlovet en skaparverkstad. Stora delar av Museet har fått Halloweentema, bland annat finns en utställning i entrén med fladdermöss!

saker att göra på höstlovet

#10. Boka en kurs

Inte tid att vara ledig? Boka en kurs åt barnen. Under höstlovet finns massor av roliga kurser. Exempelvis har Folkuniversitetet “Filmkollo” för barn 9-12 år som vill lära sig att göra film eller en fotokurs för ungdomar från 14 år.

Har du några fler bra höstlovstips? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  Liniz
  26 oktober, 2017 at 18:32

  Vad komiskt att vi skrev nästan lika samma dag 😉 bio, kryssning, lekland,

 • Reply
  Maria at Inredningsvis
  27 oktober, 2017 at 10:00

  Clownn var ju ruggig haha 🙂 vilken härlig blogg du har här 🙂

  ha en kanon helg!

  LOVE Maria på Inredningsvis

  • Reply
   christianmuda
   27 oktober, 2017 at 10:17

   Tack Maria, ha en riktigt härlig helg du med!

Lämna gärna en kommentar