Matochresebloggen
Restauranger i Stockholm

Lådan – Restaurang med hamburgerfokus på Luntmakaregatan

Lådan är Flippin’ Burgers senaste tillskott på Luntmakaregatan i Stockholm, inrymt i ett gammalt garage. Ägarna själva ser det lite som en bakficka till Flippin’ Burgers, men det är dubbelt så stort. Den mörka lokalen som nästan helt saknar fönster är inredd lite som en fritidsgård, med plywood på väggarna, udda möbler och långbord.

Lådan – restaurang med hamburgerfokus

Basen i maten på Lådan är sliders, men man gör ofta gästspel då annan snabbmat som korv eller tacos är det som serveras. När vi var här var det sliders på menyn och till dem kan man beställa chips eller friterade pickles.

Lådan - Restaurang med hamburgerfokusLådan - Restaurang med hamburgerfokusLådan - Restaurang med hamburgerfokus

Riktigt goda sliders,  men jag föredrar en god sallad eller krispiga pommes frites framför chips, även om dessa var av sötpotatis med god dipp till.

Värdelös logistik

Maten beställs längst inne i lokalen medan dryck beställs vid ingången. Man kan inte boka bord (om man inte är ett stort sällskap) och det finns ingenstans att hänga av sig ytterkläderna. Så rent logistiskt är lådan helt värdelöst.

Lådan - Restaurang med hamburgerfokus Lådan - Restaurang med hamburgerfokus

Riktigt bra öl på fat

Man har gjort vissa smarta lösningar, som att sälja öl i stora 1,9-liters karaffer så man inte behöver gå till baren så ofta. Och man har ett riktigt bra utbud av öl på fat, med 20 olika sorter.

Lådan - Restaurang med hamburgerfokus Lådan - Restaurang med hamburgerfokus

Grym stämning

Den enkla inredningen med långbänkar gör att det blir en väldigt avslappnad stämning och ölen flödar, kanske en effekt av de stora tillbringarna. Vi var här en vanlig tisdagskväll och det var nästan oktoberfeststämning!

Så trots att maten och lokalen lämnar en del att önska kommer vi absolut gå hit igen!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    Liniz
    26 oktober, 2017 at 18:33

    Mysigt & gott 🙂

Lämna gärna en kommentar