Hyra hus utomlands istället för hotell – fem anledningar!

Dela inlägget:

 

Det är skönt att bo på hotell några dagar när man är på semester. Men är man borta längre föredrar vi att bo i lägenhet eller hus när vi reser hela eller delar av resan – speciellt när vi reser med barnen. Vi har dels bytt boende flera gånger, men även hyrt hus flera gånger, t ex i somras när vi hyrde hus i bergen Dubrovnik. 

Har du inte ännu testat att semestra i annat än hotell kommer här fem anledningar att gör det nästa gång, speciellt om ni reser en hel familj eller flera familjer ihop.

Fem anledningar att hyra hus utomlands istället för hotell

1. Mer plats!

Kök, vardagsrum, sovrum – så skönt att inte behöva trycka in sig i ett litet hotellrum. För oss med barn som lägger sig före oss och som vaknar på olika tider är det perfekt att ha flera rum att sprida ut oss på vissa tider av dygnet!

2. Perfekt för stora sällskap

I somras hyrde vi ett stort hus i Kroatien där vi bodde 11 personer. Så kul för barnen att ha nära till varandra och för oss vuxna att enkelt kunna umgås på kvällarna.

Hyra hus utomlands

3. Bättre sömn

Egna sängar för barnen och även att inte behöva sova alla i samma rum är riktigt skönt med större barn, även om hotellen blir allt bättre på att hitta lösningar med utfällbara våningssängar etc. Våra barn protesterar högt när alternativet för dem är att dela på en bäddsoffa – hyr man lägenhet eller hus finns i alltid sängar till alla.

4. Laga egen mat

Vi lagar mycket mat hemma och jag har inget emot att laga mat även på semestern – tvärtom. Framförallt middagar på kvällarna med barn är skönt att äta hemma, då de ofta är tröttare än vad vi vuxna är och inte uppskattar en lång middag ute på restaurang varenda kväll. Däremot äter vi nästan alltid lunch ute når vi reser.

Vi har även lite extra stort behov av att laga egen mat då vår dotter äter en kost utan bland annat socker, gluten och mjölkprodukter – speciellt frukostar blir godare för henne när vi gör det hemma. Jag uppskattar även själv middagar ute mer då de varvas med lite enklare middagar ”hemma”.

Hyra hus utomlands

5. Billigare – mer pengar över

Ofta är det även billigare att hyra en lägenhet än att bo på hotell, även inräknat att man får fixa frukost själv. De pengarna kan man ju antigen spara för att kunna semestra mer, eller använda för att dra på mer en del lite lyxigare middagar – kanske tom lämna barnen hemma med take-away och gå själva på en michelinkrog!

Det finns såklart vissa nackdelar också…

Nackdelar med att bo i eget hus istället för hotell:

  • Ingen roomservice, bar, eller restaurang i samma byggnad
  • Måste handla och fixa frukost själv – och diska
  • Måste bädda själv

Men för oss är fördelarna större!

Hyra lägenhet eller hus via Interhome

Vill man ha en stor balkong, en uteplats, pool eller ett visst antal rum? När man hyr en lägenhet eller hus på semestern via Interhome gör man enkelt val så man får se bostäder som exakt matchar det man är ute efter.

Hyra hus utomlands

Precis som t ex på Hemnet kan man här selektera ut ett boende exakt efter sina egna önskemål. Jag är t ex sugen på att åka tillbaka till Costa Brava och bo vid kusten, nära havet i ett hus med pool. På Interhome får jag hela 369 träffar och kan välja exakt det boende som passar oss bäst.

Ett klart tips för er som vill hyra lägenhet eller villa på semestern istället för hotell!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

En dag i Oostende i Flandern – sommarstad vid havet

Mitt första stopp på min pressresa i Flandern var Oostende, en stad vid kusten som är en populär...

Hästräka – en delikatess i Flandern med 500-årig historia

Att fånga hästräkor vid kusten i Belgien har en lång tradition. Numera sker den mesta fångsten med trålare,...

Flanders Finest 2023 – 12 stjärnkockar lagar sina signaturrätter

Flanders Finest 2023 - det är tredje gången som detta matevenemang arrangeras i Flandern - en region i...

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...