fbpx
Matochresebloggen
Försenat flyg utan att få ersättning
Okategoriserad

Försenat flyg utan att få ersättning – en halvtimme från 1.600 euro

Nu när jag skrivit så mycket om ersättning för försenade flyg kan jag varva med ett inlägg om vårt flyg hem från Barcelona som var tre timmar försenat men som inte gav en krona i ersättning!

Flyget skulle ha gått 11.50 med boarding 11.20, men tio minuter efter avgångstid hade de fortfarande inte påbörjat boarding. Klockan blev klart över 12, fortfarande ingen info. Av någon märklig anledning valde många av våra medpassagerare att bara sätta sig ner på golvet i kön istället för i de vilstolar som det fanns massor av i närheten…

Försenat flyg utan att få ersättning

Klockan 13.00 fick vi gå till en buss som tog oss till en helt annan del på flygplatsen. Det plan vi skulle åkt med hade tekniska problem, så man valde att byta till ett annat plan.

Men, väl i det planet hade man problem att få en slot för att starta, så vi fick vänta ytterligare över en timme.

Här började jag nästan hoppas att planet skulle bli tre timmar försenat när vi nu redan väntat över två timmar. För efter tre timmars försening har man rätt till 400 euro i ersättning – per person för den sträckan vi skulle flyga! Då är det ju nästan värt att bli försenad – speciellt på hemresan då vi inte hade någon tid hemma att passa.

Först 14.50 avgick planet – exakt tre timmar försenat. Men, man lyckades köra in några minuter och hade troligen lite marginal i ankomsttiden – så att planet till slut landade 18.05. ”Bara” 2 h och 25 minuter sent. Så inte en krona i ersättning!

Ersättning efter tre timmars försening:

Läs tidigare reportage om hur du enklast begär ersättning om flyget blir minst tre timmar försenat:

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar