Saker att göra i Barcelona med familjen – topp 10

Dela inlägget:

Jag har varit i Barcelona flera gånger och älskar verkligen staden – som har något för alla. Nu senast var vi där med barnen som är 11 och 13 och det är verkligen en perfekt stad att åka till med barn (även klart yngre än de vi har). Här kommer mina 10 bästa tips för saker att göra i Barcelona med familjen. (Eller för ett par eller gäng utan barn såklart – då kan jag även tipsa om ett par härliga takbarer)!

Saker att göra i Barcelona med familjen – topp 10

1. Ciutadella Parc Barcelona

En gång den enda gröna parken i Barcelona, idag en 280,000 kvadratmeter stor park med gräsmattor där folk har picnic, en konstgjord sjö där man kan hyra roddbåtar och en stor pampig fontän. Fri entré till parken, dock ej till zoo:et som ligger vid parken.

Ciutadella Parc Barcelona

Ciutadella Parc Barcelona

Ciutadella Parc Barcelona

Ciutadella Parc Barcelona

Ciutadella Parc Barcelona

2. Park Guell Barcelona

Park Guell ritades och konstruerades av Antoni Gaudí under åren 1900–1914- Från början var den tänkt som ett exklusivt bostadsområde, men Gaudis hårda regler för de som skulle köpa tomter gjorde att intresset var så svagt att bara två tomter såldes. Projektet ändrade då form till den fantastiska park vi ser idag. 1984 utsågs Park Guell av Unesco till ett världsarv.

Till en viss del av parken behövs biljett, som är smart att köpa i förväg om ni planerar att åka hit. Under hägsäsong tar de ofta slut. Läs mer och köp biljetter här.

Saker att göra i Barcelona med familjen
Saker att göra i Barcelona med familjen
Saker att göra i Barcelona med familjen
Saker att göra i Barcelona med familjen

3. Barcelonas stränder mitt i stan

Fram till början av 90-talet hade Barcelona inga stränder alls – hela kusten var full av industrier. Men, inför att man 1992 var värd för olympiska spelen gjorde man en rad insatser för att förnya staden och att skapa stränder var ett av dem. Idag finns sju stränder i Barcelona, som gjort att Barcelona placerat sig på listan över världens tio bästa stadsstränder.
Barcelonas stränder mitt i stan

4. Las Ramblas

Barcelonas främsta turistgata. En 1200 meter boulevard, full med affärer, restauranger, street art och gatuförsäljare. Intill Las Ramblas finns bland annat Barcelonas vackra saluhall och matmarknad La Boqueria och mitt favorittorg i Barcelona som är fullt mer palmer – Plaça Reial

5. La Boqueria

På matmarknaden La Boqueria har det handlats med mat och råvaror i över 200 år och är ett måste för alla matintresserade som kommer till Barcelona.

La Boqueria

6. Plaça de Catalunya

Det mest centrala torget i Barcelona, på toppen av Las Ramblas. Här finns bland annat flaggskeppet för Spaniens största retailkedja El Corte Inglés och restaurangen Honest Greens som vi verkligen gillade!

Plaça de Catalunya

7. Casa Milà

Ännu en kreativ byggnad signerad Gaudí. 1912 var detta hus färdigt. Byggt för familjen Milà som flyttade in i den största våningen, medan de övriga lägenheterna hyrdes ut. Idag kan man beundra huset från gatan, eller köpa en biljett och gå en guidad tur in i huset, där inredningen i lägenheterna är lika kreativ som fasaden! Här köper man biljetter.

Casa Milà

Casa Milà

8. Casa Batlló

Casa Batlló kallas av många för Casa dels ossos (”Huset av ben”) eftersom fasaden som utgör de två nedersta planen ser ut som just ben. Ovanför dessa övergår fasaden i en vacker mosaik med väldigt speciella balkonger. Detta hus renoverades under ledning av Gaudí i början av 1900-talet. Även denna byggnad kan man gå in i – och upp på taket om man köper en biljett.

Casa Batlló

9. Sagrada Família

Sagrada Família är en mindre katolsk basilika som ligger i utkanten av centrala Barcelona i stadsdelen som bär dess namn och ägs av en katolsk stiftelse. Bygget av Sagrada Família påbörjades 1882 men är ännu inte färdigt. År 2010 var planen att färdigställa kyrkan till 2026, då det är 100 år sedan Gaudí som avled. men det är oklart om man kommer lyckas med den föresatsen. Redan idag kan man gå in i vissa delar av kyrkan.

 Sagrada Família

 Sagrada Família

10. Sightseeing på Segway

Tionde tipset är i sig fyllt med fler tips på saker att se. Under en Segwaytur tas man runt massor med intressanta platser, som Port Olympic, Arc De Triumph, Face of Barcelona och Barcelona Harbour. Läs mer om vår segwaytur i Barcelona här.

 Sightseeing på Segway

/annons/ Detta inlägg om saker att göra i Barcelona presenteras av Zmarta, som hjälper dig att förhandla låga räntor på privatlån, försäkringar och elavtal. Kolla in zmarta.se och varför inte boka en weekend till Barcelona sen för alla pengarna du sparat!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...