fbpx
Matochresebloggen
Grunderna inom vin
Vin Vinprovning

Grunderna inom vin – nu tar jag nästa steg!

Jag har gått på flera vinprovningar genom åren och sakta men säkert börjar jag få lite grepp om de vanligaste regionerna och druvorna. Men, nu är det dags att öka vinkunskaperna lite snabbare och gå kursen Grunderna inom vin 

På måndag startar jag en fem-veckors grundkurs om vin på Restaurangakademinen, där jag i slutet kommer göra ett prov för den första nivån man kan ta – WSET Level 1. Så här beskrivs denna kurs om Grunderna inom vin, som ger ett internationell diplom:

A beginner level introduction to wine suitable for those starting a wine career or pursuing an interest in wine.

Jag hör mest till den senare kategorin, men vem vet vilka nya dörrar som öppnar sig! 

Bild från en kurs jag gått tidigare – Mat och vin i kombination

Grunderna inom vin – WSET Level 1

I vissa länder kan man ta WSET Level 1 under en heldag. På Restaurangakademien är det lite mer ingående, mer provning och teori, så man gör det under fem veckor, tre timmar i veckan på kvällstid och sedan tentamen en sista veckan.

Varje vecka har man ett tema, Första veckan är det “Provningsmetodik och Mousserande vin”. Nästa vecka “Vinodling och Vinframställning”. Tredje veckan “Diverse druvor”, fjärde veckan “Mat och Dryck i kombination” och sista veckan “Starkvin, Sött vin”

Grunderna inom vin

Detta ska bli så himla kul och passar perfekt för att vässa kunskaperna inför en liten vinresa jag ska göra i Oktober ner till vingården Nino Negri Valtellina i Italien. Så peppad – både på denna kurs och att besöka en vingård med mina nya kunskaper! Mer om både denna kurs och resan till Italien här på bloggen i höst!

Ps. Är du sugen att haka på denna eller någon annan mer omfattande kurs hittar du alla dryckeskurser hos Restaurangakademien här.

Kursen går jag i samarbete med Restaurangakademien – som vanligt är det mina egna tankar och åsikter som återspeglas här på bloggen.

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Bara brittiskt
  13 september, 2019 at 22:59

  Så roligt! Då skickar jag dig till Camel Valley med sitt prisvinnande bubbel sedan. Eller till de skånska vingårdarna där ett glas kostar som en hel flaska för att de inte får sälja hela flaskan till dig…Det där med vin och mat i kombination skulle jag faktiskt vilja bli bättre på.

  • Reply
   Christian Muda
   14 september, 2019 at 16:26

   Hej, perfekt! Och det vore himla kul att prova svenskt vin också!

Lämna gärna en kommentar