Vinnarna i Årets Kock 2019 – på dessa restauranger jobbar kockarna

Dela inlägget:

Idag korades vinnarna i Årets Kock 2019. Martin Moses tog hem första platsen, Ola Wallin andraplatsen och på bronsplats kom Alexander Sjögren. Storslam för SK Mat & Människor i Göteborg där både Martin och Ola jobbar!

Vinnarna i Årets Kock 2019

Så här säger vinnaren Martin om vinsten:

Det känns helt fantastiskt. Äntligen! Min filosofi är att god mat är gott – och att hårt jobb lönar sig. Det fick jag verkligen bekräftat idag. Jag vill tacka alla som har stöttat mig, det har varit en lång resa.

Martin Moses

Sä här går tävlingen Årets Kock till:

Tävlingen omfattar en digital uttagning som görs helt anonymt, ett kval där 24 kockar tävlar dag 1 och 16 går vidare till dag 2. Av dem går 8 kockar till finalen.

Vinnarrätterna 2019

Nedan ser ni de två rätter Martin Moses tog hem vinsten med:

Vinnarna i Årets Kock 2019 - vinnarrätten

Glaserad och kräm på broccoli med emulsion på ostron och alger, picklad skogssvamp, grön olja och skummig havsbuljong, sotad zucchini och broccoliskott.

Vinnarna i Årets Kock 2019 - vinnarrätten

Råa ostron med krämig sås på grillat smör, torkad sockertång, tärnad gurka, yuzusyrad lök, våtarv.

Finalister i Årets Kock 2019 – här jobbar kockarna

Vinnarna i Årets Kock 2019 - Finalister i Årets Kock 2019
Finalister i Årets Kock 2019

Det var åtta finalister – sju män och en kvinna, men bara män på prispallen alltså, Här har ni alla finalisterna och vilka krogar de jobbar på.

  • Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
  • Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  • Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  • Jonas Lagerström, Restaurant Etoile, Stockholm
  • Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  • Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  • Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  • Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg

Juryns ordförande var nöjd med finalen:

Fantastisk final med en rutinerad uppsättning kockar som har tävlat! Med väldigt jämna poäng och en jämn tävling så var det ändå en värdig vinnare. Kul också att tävlingen numera bygger på svenska smaker och alla producenter som ställer upp och levererar sina råvaror när de är som allra bäst. 

Stefan Karlsson, juryns ordförande Årets Kock 2019

Bilder och citat lånade från Årets Kocks pressmaterial. Matbilderna, ©Foto: Per Erik Berglund

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...