Travel News Market 2022 – Sveriges största resemässa för branschen

Dela inlägget:

Travel News Market är Sveriges största resemässa för branschen – det vill säga en plats där alla som jobbar med resor på något sätt kan träffas. Bland annat olika destinationer, flygbolag, PR-byråer, resebyråer , journalister och resebloggare. Jag var där från tidig morgon i torsdags till mässan stängde och det var en riktigt intressant dag.

Frukostseminarie med Baleric Islands

Jag startade dagen på Travel News Market 2022 med att lyssna på en presentation från Baleric Islands, som handlade om deras miljö- och hållbarhetsarbete de senaste 5 åren. Problemet på öar som Mallorca och Ibiza är bland annat att det kommer för många turister på en gång – och att öarna inte kan ta hand om allt avfall som skapas. Så de har bland annat instiftat skatter på upp till 4 Euro/natt – högre ju finare hotell man bor på – som används för olika hållbarhetsprojekt. De sätter regler för att man måste köpa in en viss procent av matvarorna från lokala producenter och har börjat med storskaliga komposteringsprojekt.

Mingel bland alla utställare på Travel News Market 2022

Sedan startade minglet och snabba möten med massa utställare – som pågick hela dagen. Från destinationer jag redan varit i – och skrivit om som exempelvis Tyskland, Frankrike, Flandern, England, Portugal, Mexico, Österrike, Schweiz, Dubai och Japan. Till destinationer som fortfarande ligger på min bucket-list som Seychellerna, Barbados eller Filippinerna. I många fall finns representanter på plats från respektive destination – som såklart har stenkoll på allt som har med landet att göra. Så det är väldigt inspirerande! Och de bjuder ofta på någonting från landet, som ost från Schweiz, en Rom-drink från Filippinerna eller en provning av bourbon från USA!

Travel News Market 2022

You will want to stay forever

Grekland, som jag varit i flera gånger de senaste åren lanserade sin nya slogan ”You will want to stay forever” med en mässmonter de byggde om till buffé och bar på slutet av dagen. Och vi tog dem på orden – medan mässan stängdes och packades ihop minglade vi på här utan att märka att det till slut bara var vi kvar i hela mässhallen!

Travel News Market 2022
Travel News Market 2022

Efterfest på Operaterrassen

Sedan hade några av oss resebloggare – Freedomtravel och Veera Bianca köpt biljetter till efterfesten som ägde rum på Operaterrassen, som dock var lite för högljudd för vår smak – då vi inte setts på länge och ville kunna prata i mer lugn och ro. Så vi gick vidare till Cadierbaren på Grand Hotell – perfekt miljö för en god drink och roliga samtal!

Travel News Market 2022

En maxad dag med massor av reseinspiration och nya idéer! Så kul!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...