fbpx
Matochresebloggen
Hotel Goldener Berg i Oberlech - Maten
Hotell Österrike Restauranger Skidresa Spa

Spa och solig terrass på Hotel Goldener Berg i Oberlech

Första dagen i Lech var det strålande sol och vi försökte (förgäves) få bord på Hotel Goldener Bergs uteterrass för lunch. Goldener Berg ligger mitt i backen i Oberlech har har en fantastisk utsikt med perfekt solläge. Det var helt omöjligt att få bord utan förbokning, så vi bokade bord längre fram i veckan istället. Detta hotell och dess terrass blev sedan vårt favoritställe veckan vi var här!

Jag gick en sväng och kollade in hotellet som såg väldigt fint ut och noterade att de hade ett stort spa, vilket man kunde köpa access till även om man inte bodde på hotellet. Två dagar senare var vädret på förmiddagen otroligt bistert – med snö, dimma och hård blåst, så efter två timmar i backen smet vi ner i deras spa (dit vi vid vårt besök fick fri access för att kunna ta lite bilder till bloggen). Annars kostar ett besök 30 Euro per person för icke-hotellgäster.

Hotel Goldener Berg i Oberlech – Spa

Superfint spa med en otrolig utsikt över de snöklädda alptopparna. Både utomhusjaccuzzi och inomhuspool samt en bastu- och tvagningsdel med finsk- och ångbastu, massageduschar och ishink att tömma på sig själv efter en het bastu. Mitt på dagen var det trots det bistra vädret ingen annan än vi här, så det blev vårt eget privata spa för några timmar!

Hotel Goldener Berg i Oberlech - SpaHotel Goldener Berg i Oberlech - Spa
Hotel Goldener Berg i Oberlech - Spa Hotel Goldener Berg i Oberlech - Spa Hotel Goldener Berg i Oberlech - Spa

Rummen på Hotel Goldener Berg

Åker man till  Lech en weekend utan barn så är detta klart ett härligt val av hotell. Ja, de har i och för sig lekrum och barnpassning, men en vecka här med hela familjen drar iväg, då familjerummen kostar 1.325 Euro per natt! Rummen går i samma exklusiva stil som spa:et. Bilden nedan har jag lånat av hotellet, hoppas jag någon gång kan bo här och ta egna bilder!

Hotel Goldener Berg i Oberlech - rum

Restaurangen på Hotel Goldener Berg

En dag när det var småmulet ute åt vi inne i deras restaurang. God rustik österrikisk mat som gulasch, små korvar med surkål eller pannkaksrätten Kaiserschmarrn.
Hotel Goldener Berg i Oberlech - Maten Hotel Goldener Berg i Oberlech - Maten

Uteserveringen på Hotel Goldener Berg

Vår sista lunch i Alrberg hade vi tur med vädret och hade dessutom smart nog bokat bord, så vi fick paradbordet för 13 pers mitt på uteterrassen. Vad kunde passa bättre än att starta denna lunch med lite ostron och champagne i solen med utsikt över alptopparna? Inget tyckte en av kompisarna som hade detta på sin bucket list och bjöd på det som förrätt.

Hotel Goldener Berg i Oberlech - Maten Hotel Goldener Berg i Oberlech - Maten
Vill man inte äta en hel lunch men ändå njuta av utsikten finns här även en utebar.
Hotel Goldener Berg i Oberlech - Maten

Fler inlägg från vår alpresa:

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar