fbpx
Matochresebloggen
Brunch Dubai Okategoriserad Restauranger

Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm

Om Afternoon-tea är ett måste om man åker till London är en fredagsbrunch lika givet när man kommer till Dubai. Fredag är en ledig dag för de flesta tjänstemän och då lyxar många till det med en härlig brunch. Det serveras fredagsbrunch på flera hundra restauranger i Dubai och i kategorin “Lyx” och “Party” är det restaurang Saffron på Atlantis the Palm som är den klart populäraste fredagsbrunchen. Här passade vi självklart på att bruncha – extra praktiskt när vi bodde på just Atlantis.

Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm

Fredagsbrunchen på Saffron är ständigt fullbokad och man har redan innan man kommer fått ett bord tilldelat sig. När man anländer vid 12.30 bjuds man på ett glas bubbel och får posa vid en fotovägg innan man visas till sitt bord. En DJ spelar redan från start partymusik men det är lugn stämning medan alla gäster anländer. Detta ska snart dock ändras.

Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the PalmFredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm

220 rätter på buffén!

Brunchbuffén här liknar inget jag sett tidigare. Över 220 olika rätter vid en mängd olika stationer. Här finns ostron, sashimi och sushi. Dumplings, helgrillad gris och lammracks. Wokar, streetfood, ostar, chokladfontän och ett gigantiskt utbud av desserter.

Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the PalmFredagsbrunch i Dubai på Atlantis the PalmFredagsbrunch i Dubai på Atlantis the PalmFredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm

Fri dryck

Inte bara maten ingår i priset, här ingår även fri dryck. Från mohitos, öl och vin till shots och drinkar.

Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm Bäästa Fredagsbrunchen i Dubai på Atlantis the PalmFredagsbrunch i Dubai på Atlantis the PalmFredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm

Det tar inte länge innan stämningen höjs och några sällskap börjar dansa vid borden. Efter två timmar dansar halva lokalen och en halvtimme innan stängning klockan 16.00 dansar i stort sett alla och det är en väldigt glad stämning! Men det är ingen som spårar ur eller somnar vid bordet, utan alla håller det på en lagom nivå.

Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm Fredagsbrunch i Dubai på Atlantis the Palm

Prick klockan 16.00 fadar DJ’n ner musiken och alla gäster lämnar lugnt restaurangen.

Efterfest på Nassim Beach

Kände man för att fortsätta dansa efter brunchen kunde man om man bor på Atlantis fortsätta till hotellets beachrestaurang vid Nassim beach där festen fortsatte.

Efterfest

En helt galen och god brunch som jag kommer att minnas länge och som jag verkligen kan rekommendera om ni är i Dubai på en fredag!

Besöket på Saffran gjordes i samarbete med Atlantis the palm, men alla åsikter och text är som alltid min egen.

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  dianasdrömmar
  7 oktober, 2018 at 19:35

  Gud så gott och kul det ser ut kram

  • Reply
   christianmuda
   7 oktober, 2018 at 21:07

   Ja, det vore något för dig nästa gång i Dubai Diana!

 • Reply
  Liniz Travel
  10 oktober, 2018 at 08:09

  Det ser galet gott å trevligt ut! Ångrar mig bittert att jag inte åkte med…

Lämna gärna en kommentar