Weekend i Lissabon – Europe’s Leading Destination 2020

Dela inlägget:

Nyligen tillbringade jag en weekend i Lissabon – staden som 2020 fick guld i World Travel Awards som ”Europe’s Leading Destination 2020”. Efter att ha spenderat en weekend i Lissabon förstår jag varför de tog hem förstapriset i denna tävling.

Verkligen en så vacker, lagom stor stad, med massor att se och göra och superbra restauranger! Jag har tidigare skrivit om vissa delar av min weekend i Lissabon. Detta är ett samlingsinlägg – dels saker jag inte skrivit om tidigare och så länkar till de lite längre reportagen om restauranger i Lissabon, sightseeing i Lissabon, hotellet jag bodde på med mera! Med andra ord – alla tips samlade för er som är sugna på att resa till Lissabon och vill ha lite inspiration för att planera den optimala helgen!

Direktflyg till Lissabon med Tap Airlines

Lissabon är en av de Europeiska städer som ligger längst bort från Stockholm och det tar mellan 4.15-4.30 h att flyga hit med direktflyg – ännu längre såklart om man väljer flyg med byte. Läs mer här om hur det är att flyga direkt med Tap Airlines till Lissabon.

Framme i Lissabon – incheckning på hotell

Framme i Lissabon tar man sig snabbt till sitt hotell eller boende – flygplatsen ligger knappt en kvart från city med taxi. Men var ska man bo? Lissabon har massor med hotell och jag bodde på ett av hotellen med utomhuspool – underbart om man kommer hit när det fortfarande är varmt i luften! Läs mer om hotellet jag bodde på här.

Weekend i Lissabon

Sightseeing i Lissabon

Sightseeing i Lissabon gör man bäst till fots och här finns så mycket att se! Vackra parker, pampiga byggnader och torg, breda vackra alléer, små mysiga gränder och flera utsiktsplatser med en fantastiskt fin utsikt över staden, Läs mer om sightseeing i Lissabon i detta inlägg.

Weekend i Lissabon

Takbarer i Lissabon

Lissabon har massor med takbarer, men jag hann bara med en under min weekend, så jag valde med omsorg. Sky Bar By Seen – högst uppe på taket av lyxhotellet Tivoli. Underbar utsikt, bra musik – hit ska jag absolut tillbaka nästa gång jag kommer till Lissabon!

Weekend i Lissabon
Weekend i Lissabon

Restauranger i Lissabon

I Lissabon med en halv miljon invånare finns 24 Michelinkrogar, hela 7 med minst en stjärna. Dessa hade jag gjort reasearch kring och hade bokat bord en kväll på enstjärniga Epur, en annan kväll på Saraiva’s som har utmärkelsen “Bib Gourmand”. Jag åt även på en av stadens äldsta restaurtanger och en restaurang som specialiserat sig på en av landets mest typiska råvaror – torkad fisk! Läs mer om restauranger i Lissabon här.

Matmarknader i Lissabon

Hör du till dem som älskar att kolla in matmarknader när du reser? Då är Lissabon en härlig stad att utforska – här finns hela 34 stycken matmarknader och saluhallar och en mängd små matbutiker i city. Kolla in några av de intressantaste som jag besökte under min weekend i Lissabon här!

Stränder och bad nära Lissabon

Det finns ingen strand mitt i city, men tar man en buss, tåg eller taxi en bit bort finns massor med fina stränder. Perfekt om man kommer på sommaren eller har lite mer tid i Lissabon. Jag hann inte med stränderna denna gång – men ni kan hitta information om dem på denna sida hos Visit Lisbon, där det även finns en karta med alla stränder inritade!

Museum i Lissabon

Det finns mängder med museum i Lissabon för alla smaker och intressen. Jag fokuserade på mat och dryck under min weekend här, så jag kollade in stadens senaste tillskott som ligger vid det stora torget Praça do Comércio – ”Interpretative Center of the History of Cod”. Ett center tillägnat Bacalhao – torkad torsk – som är något av det mest traditionella man kan äta här i Portugal. Här finns massor med interaktiva stationer och installationer där man kan lära sig massor om denna råvara, som det sägs finns 1000 olika sätt att tillaga! Läs mer om Interpretative Center of the History of Cod här. Vill du hitta andra museum i Lissabon finns en top-10 lista här!

Weekend i Lissabon

Instastories från Lissabon

Jag har sparat alla mina instastories från Lissabon på min instaprofil under “Lissabon”- kolla in dem här.

Weekendresan till Lissabon gjorde jag i samarbete med Portugals Turistbyrå – tankar och åsikter som alltid mina egna

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...