Hotell med utsikt i Tokyo – 34:e våningen på Park Hotel Tokyo

Dela inlägget:

Det är svårt att ge tips om det bästa hotellet i en storstad som Tokyo, med ett enormt utbud av hotell i olika prisklasser och det beror också på vad man planerar att göra i Tokyo och hur man ska ta sig runt som styr var det bästa stället är att bo på. Sist jag var i Tokyo bodde jag på ett 3-stjärnigt hotell i Shibuya, som var helt ok, men inget speciellt. Denna resa gör jag ihop med Visit Japan som bokade hotell och jag hade egentligen bara tre önskemål; att det skulle ligga centralt och nära saker vi skulle göra, att man kunde ta sig smidigt dit med tunnelbana samt att rummet gärna fick ha bra utsikt.

De bokade in mig på Park Hotel Tokyo som hade allt detta och en skön internationell atmosfär i stor kontrast mot det traditionella japanska Ryokan jag bodde på natten innan. Det är också ett klart prisvärt 4-stjärnigt hotell med priser runt en tredjedel av exempelvis Park Hyatt i Tokyo (där hotellscenerna i Lost in Translation spelades in).

Hotell med utsikt i Tokyo – Park Hotel Tokyo

Park Hotel Tokyo har de översta nio våningarna i ett 34-våningshus och samtliga 273 rum har fönster utåt med härlig utsikt. Jag fick dessutom ett rum allra högst upp på 34:e våningen. Rummen är elegant men enkelt inredda i rött och beige med stora fönster. Sköna sängar och en fåtölj med fotpall men härligast var att sitta i den breda fönsternischen och njuta av utsikten!

Park Hotel TokyoPark Hotel Tokyo

Utsikten från Park Hotel Tokyo

Hotell med utsikt TokyoHotell med utsikt Tokyo

Hela den 31:e våningen har man vikt av för konstrum, inredda och dekorerade med modern konst av Japanska konstnärer.

Frukosten serveras nere i en ljusträdgård på 25:e våningen och det är öppet ändå upp till taket så det har en enorm rymd. Bra frukostbuffé men mest utbud av det västerländska så denna dag hoppade jag den japanska frukosten. Hotellet har inget spa, men ett litet gym man kan boka och de har även terapeuter för behandlingar som massage.

Park Hotel TokyoPark Hotel TokyoPark Hotel Tokyo

Hotellet ligger nära Shiodomes tunnelbanestation och det är promenadavstånd till exempelvis Fiskmarknaden. Klart bra hotell som jag absolut kan rekommendera!

Hotell med utsikt Tokyo
Utsikt från lobbyn!

Resan till Japan görs i samarbete med visit Japan, men tankar och åsikter är som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...