Strandklubbar i Tulum 2022 – från enkla till stekiga!

Dela inlägget:

Tulum har en av Mexicos vackraste stränder och längs den finns det massor av restauranger och små boutuquehotell . Det finns dock få vanliga solstolar och parasoll att hyra som inte sitter ihop med en viss restaurang (som är vanligt på exempelvis Gran Canaria).

Checka in på en strandklubb – eller ta med eget parasoll

Vill man ha skugga får man antingen ta med eget parasoll, eller boka solstolar eller solbäddar på en strandklubb eller restaurang. Det man då ska vara beredd på är att restaurangerna kräver en viss mini-konsumntion per person för att man ska få låna en solstol. På de populäraste är detta mellan 80-100 USD per person, men det finns även vissa där gränsen är 30 USD eller till och med utan gräns.

Åker man ett kompisgäng som vill äta och dricka en heldag på stranden är det inga problem att konsumera upp 100 USD. Priserna på maten ligger mellan 20-30 USD och drinkarna på 15-20 USD. Men är man en familj med två barn är det lite saftigt att betala 4000 SEk per dag för en plats på standen – och dessutom får man kämpa lite mer för ratt komma i att spendera så hög summa när barnen inte dricker alkohol.

Så., vi hängde inte på de allra stekigaste och dyraste ställena, men hittade flera guldkorn som passade perfekt för oss – och där summan vi skulle spendera var mer rimliga 30-40 USD per person – inga problem att komma upp i när vi åt antingen lunch eller en tidig middag på stranden. Dessutom är maten billigare på de ställen som inte har så hög gräns för spenderingen. Och sista dagen hittade vi en superhärlig strandklubb som var helt gratis att hänga på – och körde 2-för-1 på alla drinkar.

Här kommer alla våra familefavoriter – plus tips på vilka strandklubbar som är de mest populära i Tulum 2022!

1# Vår favorit sedan förra resan – vid playa paraiso

Vi hängde på Pancho Villa redan förra resan, då i mer lågsäsong och då kostade det inget att låna solstolar. Nu var priset 30 USD per person, som vi fick äta och dricka för och det tyckte vi var ok. Så vi fick fyra solbäddar med madrass och parasoll där vi hängde från 10-tiden till sen eftermiddag. Maten här var riktigt bra, klart över förväntan – likaså deras cocktails. Och supertrevlig personal

Snorkelutflykt i Tulum

Från denna del av stranden finns det även små båtar som man kan ta en snorkeltur med till ett rev i närheten, som vi gjorde en annan dag. 15 USD person kostar turen som pågåar en dryg timme och inkludera ett fotostopp framför Tulums berömda mayaruiner.

Sedan ett snorkelstopp (all utrustning ingår) vid ett rev där man kan se både rockor och jättesköldpaddor. Barnen såg över fem sköldpaddor, jag såg ingen men en maffig rocka så jag var nöjd ändå. Klart härlig, lagom lång båttur ut på havet som är perfekt att kombinera med att hänga på Pancho Villa.

#2. Cinco – beachclub och glamping – ny favorit

Hit åkte vi efter lunch en dag och fick då en stor dubbelsolbädd att dela på utan kostnad. Skön beachklubb med bra musik, supertrevlig personal och 2-för-1 på cocktails på eftermiddagarna. Vi åkte innan solen gick, men är man kvar finns en tarrass med utsikt – perfekt för att kolla in solnedgången. Och då var det 2-för-1 på vin!

Sugen på att bo i lyxtält vid stranden? Ytterligare en anledning att kolla in Coous. Här är boendet i form av stora tält, med vanliga sängar och vissa har till och med a/c. Runt 1000:- sek natten kostar det att bo i dessa.

#3. The real cocoonut

The real coconut åkte vi mest till för maten, då mycket här är naturligt gluten- och laktosfritt och dottern som har en kost utan detta kan beställa allt på menyn. Vi tog en brunch här på deras härliga terrass mot havet och sedna hängde vi kvar hela eftermiddagen under palmerna på stora mjuka fotöljer.

Vill man låna solstolar här är det annars 100 USD per person som gäller – och bara i mån av plats då de främst är till för hotellgästerna på det exclusiva botuiquehotellet Sanara som hör ihop med the real coconout. Så fotöljerna vi hängde i är ett tips!

#3. Villa Las Estrella

Villa Las Estrella är en härlig strandklubb med mjuka madrasser som vi hängde på en eftermiddag och tog en tidig middag i slutet av dagen. Denna ligger mitt i smeten bland andra populära beachklubbar, så en bra utgpngspunkt för att spana in dem. 30 USD kostade det här som man kunde äta och dricka för.

#4. Coco Limited

Coco Limited är en fotogenuique bechclub kantad av palmer, med gungor, solstolar och stora mjuka säckar. Snyggt, avslapnat ställe med en uteservering i skuggan precis vid stranden., där vi tog en strandlunch en dag och sedan hängde kvar vid stranden ett par timmar. Även här 30 USD som minimikostnad.

Fler beachklubar i Tulum

Ovan beachklubbar var perfekt när vi denna gång kom med våra tonåringar och ville ha lugna ställen att bara hänga på. Skulle vi komma med ett gäng vänner istället och vill ha lite mer tempo är dessa tre de mest populära (och dyraste) i Tulum just nu, som alla har minimispendering runt 100 USD per person.:

#1. Papaya Playa Project – största partystället

Papaya Playa Project är den största beachklubben i Tulum och har ofta stora dagsfester med inresta DJ’s. Utan tvekan stället man väljer om man vill festa!

#2. Mia – avslappnat häng

Mest folk såg vi på Mia, som även var en av de populäraste beachklubbarna sist vi var i Tulum.

#3. Bagatelle – party hela dagen

På Bagatellle – lirar en dj hög klubmusik hela dagen. Helt klatr ett tips om man vill ha en dagsfeststämning

Parkering vid stranden i Tulum

Många turister hyr cyklar och tar dessa ner till stranden från Tulum Town – smidigt och bara att ställa cyklen var som helst. Vi som hade hyrbil tog den och det är inte helt lätt att hitta en gratis parkering, framföralllt inte på den södra delen av stranden. Men om man checkar in på en beachklubb ingår oftast fri parkering – så det är ytterligare en anledning att välja en beachklubb.

Läs mer om vår senaste resa till Tulum (2022).

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...