Var ska man bo i Verbier? Så här bodde vi!

Dela inlägget:

Var ska man bo i Verbier? Det var den frågan vi ställde oss först när vi bestämde oss för att åka till Verbier över nyår. Vi ville bo i egen lägenhet och allra helst med ski in/ski out. Men, det fanns inga lägenheter i centrala Verbier kvar som hade ski in/ski out. Överlag verkar det vara få boenden i backen, till skillnad från t ex Åre där de flesta boenden ligger i backen m4ed ski in/ski out. Så, frågan vi hade var snarast – var ska man bo där det finns bra bussanslutningar till backen så man behöver gå minimalt?

Gratis shuttlebussar i Verbier

Det går gratis shuttlebussar i Verbier frevent i en stor cirkel runt byn som vi och många med oss tog till och från liftarna. Smidigt och de gick minst en gång i kvarten. Vi bodde dessutom så centralt att det fanns flera linjer som gick förbi vår lägenhet, så vi väntade sällan mer än 5-10 minuter. Nedan är en bild på en karta från vintern 19/20 – originalet med mer detaljer om busslinjerna hittar ni här.

Var ska man bo i Verbier? Shuttlebussar Verbier

Det är inte superenkelt att fatta var respektive lägenhet är på Google Maps i förhållande till ovan karta, men bra att veta är att Medran och Savoleyres är två huvudliftar som tar en upp i resten av respektive system. Hittar ni en lägenhet ni funderar på att hyra kan ni ju alltid maila ägaren eller förmedlaren och fråga hur långt den ligger från shuttlebussen. Jag testade också att lägga ovan karta bredvid Google Maps och försöka lista ut var de olika lägenheterna låg i förhållande till bussen. Alternativt, maila en förmedlare och be att få förslag på boenden ett visst avstånd från en busshållplats (vars namn är utskrivna på kartan ovan längs med busslinjerna)

Vi hade bara ett par hundra meter från vår lägenhet till ”Ermitage” (markerat med ett stort ”i” på kartan ovan och det var verkligen centralt. Det var ändå lite segt att gå vägen upp till lägenheten efter en lång skiddag (speciellt för barnen), så mycket längre från hållplatsen skulle varit jobbigt. Det finns i stort sett heller inga parkeringsplatser nära liftarna, så att ta en bil hela vägen till liften är inget alternativ.

Var ska man bo i Verbier?
Pigga, på väg till backen!

Det finns många fördelar med att bo så centralt som vi gjorde, som närhet till mataffär, restauranger och after ski – allt bara 5-10 minuters promenad bort. Men, med de frekventa busslinjerna kunde man ha bott mindre centralt och hittat billigare boenden. Den stora, centrala lägenhet vi hyrde kostade över 35.000 SEK för en vecka över nyår – som dock är en av de dyraste veckorna på året.

Så här bodde vi Verbier

Vi försökte hitta ett byta via Homeechange som vi är med i ,- men det fanns inget objekt i Verbier alls. Så till slut hyrde vi via en av Verbiers största förmedlare – Guinnard. Lite krångligt, då man inte kunde göra en vanlig kortbetalning utan de krävde en internationell banköverföring. Sedan begärde de att vi skulle betala bankens avgift för överföringen (när bad ett bolag att man ska betala Visa eller Mastercards avgifter?). Och sen kom krav på ytterligare deposition om 5.000 SEK som skulle göras med samma internationella betalning.

Men lägenheten var fin och det var perfekt att kunna laga frukost och en del måltider hemma. Barnen fick varsitt sovrum och vi hade ett en stor öppen del med kök/matsal/vardagsrum med öppen spis som var mysigt att hänga i på kvällarna. Tyvärr ingen bastu – fattar inte hur jag kunde missa att kolla upp det – men två badrum med badkar. Och en stor terrass med utsikt över alptopparna, med eftermiddagssol som gjorde det till en perfekt after-ski spot!

Så här bodde vi Verbier
Så här bodde vi Verbier
Så här bodde vi Verbier

Billigare i Le Chable

Le Chable är staden dit vi tog tåget från Geneve för att sedan fortsätta med taxi till Verbier. Det går även en kabinlift mellan Le Chable och Médran – Verbiers huvudlift. Så ett alternativ till att bo i Verbier är Le Chable – speciellt om det är skidåkning och after ski i Verbier man är ute efter .- inte restaurang och kvällsaktiviteter i Verbier.

2 kommentarer

  1. Vet att det här är länge sen ni skrev men ett tips är att bo i Le Chable på Üna Lodge. Perfekt läge vid lift åt två håll (pärlan Bruson och Verbier) och tåg för transfer inom 100 meter. Vi har bott där 2 gånger.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...