SXSW inställs på grund av coronavirus

Dela inlägget:

Sent igår kväll nåddes jag av nyheten att att festivalen SXSW inställs på grund av coronavirus, precis som den stora resemässan ITB i Berlin. Så det blir ingen resa för mig nästa vecka till Austin, som jag verkligen hade sett fram emot. Så himla trist!

Jag var på SXSW första gången förra året – på den del som heter Interactive, med massor av inspirerande föreläsningar och seminarier om bland annat trender, varumärkesutveckling, innovation och digitalisering. Allt inramat av påkostade företagsarrangemang och fester som bolag som Facebook, SAS, Google, Amazon och Netflix arrangerade.

Jag och kollegor på jobbet bestämde oss tidigt för att åka igen och köpte redan i höstas biljetter till flyg och SXSW samt hyrde ett hus i Austin på Airbnb. Allt rullade på och för några veckor sedan köpte vi även biljetter till en pop-up middag med en tvåstjärnig dansk kock som SAS arrangerade i House of Scandinavia. Det är en storsatsning SAS gör varje år vid SXSW och som nyligen gav dem pris som ”årets brand activation” för förra årets event.

Upprop mot SXSW

För precis en vecka sedan startades en petition mot SXSW, där folk i Austin krävde att festivalen skulle ställas. in. Den fick snabbt ett par tusen röster vilket gjorde att flera stora medier som CNN skrev om den och bollen var u rullning. Till slut hade den över 55.000 röster.

SXSW inställs

Samma vecka hade en rad internationella bolag som Google och Facebook infört nya resepolicies som innebar att alla icke-nödvändiga resor skulle ställas in. Dagarna efter ställdes allt fler saker på SXSW in. I stort sett alla företagsarrangemang från amerikanska bolag ställdes in och ett par föreläsare hoppade av. Men SXSW meddelande att de skulle genomföra festivalen som planerat.

House of Scandinavia pre SXSW After Work i Stockholm

Så sent som i onsdags denna vecka hade SAS en ”House of Scandinavia pre SXSW After Work” i Stockholm på Tjoget som vi var på. Där träffade vi flera andra personer som skulle till SXSW. SAS berättade mer om årets upplaga om House of Scandinavia och vi konstaterade att det nog skulle bli extra populärt då i stort sett alla andra företagsarrangemang var inställda.

House of Scandinavia ställer in

Bara ett drygt dygn efter AW’n på Tjoget meddelar SAS plötsligt att man ställer in hela sitt event under veckan. Det är en av SAS allra största brand activations under 2020, så man förstår att det satt långt inne.

SXSW inställs

Presskonferens sent i går kväll

Så. sent i går kväll kom det en notis från en kollega om en presskonferens som skulle streamas på Youtube. Där var det borgmästaren i Austin som förklarade att man nu såg SXSW som en allt för stor risk att genomföra och att man därför tvingat det privata bolag som organiserar SXSW att ställa in årets festival.

Jag är glad att vi tar det här beslutet baserat på data. Men det är också olyckligt att ställa in SXSW. Det är verkligen ett viktigt arrangemang för staden

Steve Adler

Det är första gången någonsin under festivalens 34 år som den ställs in. Så trist! Det står något luddigt i pressreleasen att festivalen möjligen kommer arrangeras i någon form senare, men jag gissar att det blir först nästa år. “We are exploring options to reschedule the event and are working to provide a virtual SXSW online experience as soon as possible for 2020 participants”.

Så, ingen SXSW, ingen resa till Austin och jag behöver inte fundera mer på eventuella risker med en flygresa eller risk att bli satt i karantän kvar på ett hotellrum i USA!

///

Vill du hjälpa till med något i dessa kristider? Kolla in We Fight Covid som bland annat arbetar med att mobilisera privatpersoner och företag i Sverige för att stötta sjukvårdspersonalen på våra svenska sjukhus.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...