Soyokafe Vasastan – riktigt bra sushi i city

Soyokafe är budgetvarianten av den japanska lyxkrogen Soyokaze och låg tidigare i Blåsut. I januari 2020 flyttade man Soyokafe närmare huvdkrogen. Soyokafe Vasastan ligger numera på Döbelnsgatan 8, en halv trappa ner. Fortfarande lite off, men bara en kvarts promeonad från t ex Hötorget.

Soyokafe Vasastan – riktigt bra sushi i city

I lördags gick jag hit med min fru och son för att testa om maten var lika bra här som sist jag testade Soyokafe ute i blåsut. Lokalen ligger ett par trappsteg ner från gatunivå och i det öppna köket ser jag samma glada kock som jag träffade sist i Blåsut, lovande!

Soyokafe Vasastan

Man flyttade från Blåsut för att hitta ett centralare läge med möjlighet till fler kunder – men detta lördag när vi kom var det rätt tunt. I den ganska stora lokalen som kanske har plats för 40 gäster var det bara ett sällskap förutom vi.

Menyn på Soyokafe Vasastan

menyn finns flera varianter av sushi, sashimi, tempura, dumplings och nudelsoppa. Så mycket gott! Min fru tog en 11-bitars Maki + Nigiri (165;.). Jag och sonen tog en likadan att dela på (men bara med lax som är sonens favorit) och så tog vi även av varsin Mongolian Noodle Soup (160:- ) med fläsk. Sushi var riktigt bra, med lagom stora bollar med ris toppade med fin fisk och goda maki-rullar. Nudelsoppan var nästan snäppet vassare, perfekt en kall marsdag. En het, lagom kryddig buljong, goda nudlar och generöst med toppings i form av lök, ett helt ägg och tunt skivad fläsksida.

Soyokafe Vasastan

På menyn finns även en Omakase meny för 595:-, som serveras vid baren vid köket om man vill dra på lite mer med en lyxlunch eller middag! Hoppas nu att fler gäster hittar hit, Detta är en ”lätt”, okomplicerad sushirestaurang men ändå med riktigt bra och vällagad mat.

  • Öppet tisdag-söndag mellan kl 11/12- kl 21/22.
  • Adress: Döbelnsgatan 8
  • Deras web här.

Fler Japanska restauranger i Stockholm

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...

Restaurang OK OK – ny restaurang på Gärdet

I höstas öppnade en ny restaurang på Gärdet - Restaurang OK OK - som jag hörde talas om...

Glamping på Mauritius – Otentic Eco Tent Experience

Mauritius har massor med fantastiska lyxhotell - men det finns även billigare varianter som glamping på Mauritius. Vi...