fbpx
Matochresebloggen
Sri Lanka

Sri Lanka Kulturfestival på Etnologiska Museet – med gästkockar från Sri Lanka

Vi var hela familjen på Sri Lanka för tre år sedan och älskade verkligen landet. Tanken var att åka tillbaka hösten 2020 men det blev såklart avbokat och nu är det klart stökigt i landet så det är inte läge att resa dit. Men jag hoppas det snart stabiliserar sig politiskt och vi kan resa tillbaka till Sri Lanka.

Tills dess kan man just nu få en smak av Sri Lanka på hemmaplan, då det i helgen är “Sri Lanka Kulturfestival” på Etnologiska Museet.

Sri Lanka Kulturfestival på Etnologiska Museet

Igår var det premiär för Sri Lanka Kulturfestival på Etnologiska Museet, som pågår fram till söndag 28/8.. Under fyra dagar är det tema Sri Lanka, med filmvisning från Naturfilmaren Stefan Quinth som visar filmer från ön, uppträdanden, te-skola och så kan man äta riktigt bra mat med smaker av Sri Lanka.

Sri Lanka Kulturfestival

Inresta kockar från Sri Lanka i Restaurang Matkekka

I Restaurang Matkekka på Etnologiska Museet finns under kulturfestivalen ett gäng kockar från Sri Lanka, bland annat Rohan Fernandopulle, president för Bocuse d’Or Sri Lanka. Han stod bakom en fantastisk buffé som vi högg in på under premiärkvällen.

Inresta kockar från Sri Lanka i Restaurang Matkekka
Inresta kockar från Sri Lanka i Restaurang Matkekka

Just denna kväll bjöds det även på specialiteter som hoppers – tunna pannkakor med ett ägg i mitten – som vi åt varke dag till frukost när vi var i Sri Lanka. Och en typ av wok/pytt som frenetiskt hackas på ett stekbord – klassisk streetfood som vi bland annat åt på stranden i Sri Lanka.

Denna buffé kan man fram till på söndag äta under lunchtid i Restaurang Matkekka.. Kommer man efter lunch kan man istället ta in en afternoon tea som serveras från klockan 15 – med tre salta och tre söta desserter.

Alla detaljer om Sri Lanka Kulturfestival

Kolla in hela programmet på Etnografiska Museets hemsida hår.

Alla mina reportage från Sri Lanka

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar