Safari på Sri Lanka – Minneriya Safari i Sigiriya

Dela inlägget:

Det finns över 20 nationalparker som man kan åka på Safari i på Sri Lanka. Då vi var i Sigiriyia åkte vi till den stora parken Minneriya som finns här. Elefanter är huvudattraktionen och över 60 elefanter håller till i den stora nationalparken.

Minneriya Safari i Sigiriya

Vi åkte med vår chaufför hit och löste entré. Sedan bytte vi fordon till en jeep och körde ut i parken.

Safari på Sri Lanka
fbt

Besöket startar med en väg till de lite mer öppna delarna av nationalparken där elefanterna håller hus. Vi passerar en sjö där vi skymtar en krokodil efter att guiden pekat ut den. Massor med apor i träden och så mängder av fåglar.

Safari på Sri Lanka

Elefantpark med över 60 elefanter

Kort efter att vi kommit ut från skogspartiet ser vi den första klungan med elefanter som står och betar. Små elefantbebisar och stora fullvuxna elefanter som skyddar den mindre. Så coola och pampiga djur!

Safari på Sri Lanka
Safari på Sri Lanka

Färden gick vidare längre in i nationalparken och här fanns det ännu fler elefanter. Svårt att inte älska dessa djur. Söta små elefantbebisar. Stora fullvuxna elefanter som skyddar sin familj. Fridfulla men ändå med stor pondus!

Det finns parker som har fler djur än vi såg här, dock inte uppe i Sigriyia utan på andra platser mer söderut. För barnen var det första gången de såg djur på detta sätt, fria i en nationalpark och de tyckte det var en så¨kul upplevelse. Jag och min fru har varit på Safari i Sydafrika med klart fler olika djur än detta, men det var ändå ett kul och spännande besök.

Safari på Sri Lanka
Safari på Sri Lanka
Safari på Sri Lanka

Vad kostar safari på Sri Lanka?

På denna safaripark kostade det runt 120 dollar för 2 vuxna och 2 barn. Men beror lite på hur man bokar, vi bokade via resebyrån som även fixade chauffören, smidigt!

Vilda elefanter på Sri Lanka

Här i Sri Lanka finns det är även gott om helt vilda elefanter. Det finns varningsskyltar vid många vägar för elefanter som kan korsa vägen. På kvällen när vi skulle gå en promenad vid vårt hotell stoppade en vakt oss med hänvisning till att vi inte skulle gå på små stigar på grund av elefanter som fanns i närheten. Och på vägen hem från vår Safari stannade vår chaufför till så vi kunde kolla in en elefant so svalkade sig i en flod längs vägen!

Fler inlägg om Sri Lanka:

Tåget från Kandy till Nuwara Ellya – världens vackraste tågresa

Hotell i Kandy med pool – Mountbatten Bungalow

Kandy i Sri Lanka – alla våra tips!

Sri Lanka med egen chaufför – våra tips

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...