Avsmakningsmeny på Restaurang Adam & Albin – med en stjärna i Guide Michelin

Dela inlägget:

Restaurang Adam & Albin öppnade på Rådmansgatan i Stockholm 2016 och blev snabbt en snackis. Vi var där då ett par månader efter de öppnat och åt då en riktigt bra femrättersmeny. Sedan dessa har man utvecklat konceptet, byggt om lokalerna och satar nu ännu mer på fine-dining. Det har gett resultat – i höstas fick de en stjärna i Guide Michelin.

Avsmakningsmeny på Restaurang Adam & Albin

Första veckan tillbaka i stan efter en lång semester på landet hade några goda vänner bokat bord till sig och oss här i måndags. ”Det finns bord på Adam & Albin” messade han när vi bestämt vilken dag vi skulle ses. ”eller ska vi ta något enklare”? Menyn här går på 2100:- per person, så det var en relevant fråga – men jag var himla sugen på att kolla in Adam & Albin som vi inte varit på sedan de öppnade.

Vi träffades på restaurangen och fick först en svalkande hemgjord, örtig lemonad vid dörren innan vi gick in till matsalen. Emot oss slog en skön svalkande kyla – efter ett par dagar med tropiskt väder var det fantastisk med en lokal med a/c!

Vi möttes av en snygg, sober matsal som gick i svart, brunt och med speglar längs kortväggen- Öppet kök mot matsalen – som en rad med bord stod vända emot.

Snacka på Adam & Albin

Vi slog oss ner vid vårt bord och började mer ett varsitt glas champegne till de första snacksen. En vacker ”Summer zuccini” med krusbär och korianderblommor inledde. Sedan bondbönor med tryffel och kycklinggrädde, tonfisktartar, krispig lök med svamp och en vacker gåslevercreme med hjortron och peppar. Vilken start!

Avsmakningsmenyn fortsätter…

Istället för ett varsitt vinpaket tog vi in en flaska rött och en flaska vitt att dela på fyra. Det var ju ändå bara måndag! Sedan fortsatte rätterna komma in. Ofta med en sista touch vid bordet och alltid serverade till oss fyra exakt samtidigt. Så vackert och riktigt gott!

Hallon

Kaffegodis på Adam & Albin

Efter dessa fantastiska rätter var det dags att runda av middagen. En servitris kom in med en låda chokladpraliner där vi fick välja vilja vi ville. Jag testade såklart en av varje – till det en kopp kaffe.

Om man mot förmodan var hungrig efter denna meny fick vi även in små friterade mandelkakor – precis som vi fick i slutet av menyn på Restaurang Frantzen. Men det behövdes inte – denna meny var generös och vi var alla lagom mätta i slutet!

Detta är helt klart en restaurangupplevelse jag kan rekommendera om ni gillar denna typ av avsmakningsmenyer med småsmå portioner där man lagt ner enorm energi på varje liten detalj!

Fler tips på restauranger med avsmakningsmenyer i Stockholm

Riktigt bra restauranger utan avsmakningsmeny

Sugen på att äta riktigt bra men inte en lång avsmakningsmeny. Då kommer några såna tips här!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...