Nya restauranger i Stockholm hösten 2020

Dela inlägget:

Ah, höst, tillbaka i Stockholm – och tid att kolla in alla nya restauranger som inom öppnar – eller redan har öppnat. Efter en vår och sommar där det i stort sett varit stiltje på restaurangfronten vad gäller nyöppningar händer det i höst mycket. Jag har listat de nya restauranger jag är mest sugen på att testa – eller redan har testat (men det öppnar såklart ännu fler krogar runtom i stan). Dessutom mina tre favoriter sedan tidigare och lite restaurangtips från Kocklandslagets lagledare.

Som alltid – är det en krog du är sugen att gå på – boka bord i tid!

Restaurang Främmat

En snackis i kock-kretsar är Restaurang Främmat i Vasastan. Öppnade nyligen i en källarlokal som tidigare var grönsaksbutik. Nu drivs den av Jonas Helgesson (Tidigare på Adam & Albin men som de senaste 3 åren jobbat i Frankrike) och Kalle Nilsson (Tidigare Punk Royale). Nu är tanken att de ska skapa en avslappnad kvarterskrog med god mat, enkelt tillagat. Runt 35 sittplatser i matsalen och några platser i baren. Minst 30% ska alltid vara obokningsbart för drop-in. Exempel från menyn: Rostad majs med bearnaisesås och havskräftor eller Burrata med picklade tomater.

Nya restauranger i Stockholm hösten 2020
Nya restauranger i Stockholm hösten 2020

Adress: Dalagatan 54. Läs mer om Främmat i ett eget reportage här.

Restaurang Omaka

Det är Hedda Spendrup, fjärde generationen i bryggarfamiljen Spendrup, som efter bryggmästarutbildning på bryggerihögskolan VLB i Berlin och arbete på ett bryggeri i London nu öppnar upp sitt egna bryggeri med en stor tillhörande restaurang. Jag har redan kollat in Omaka och det ser klart lovande ut – läs mer om Omaka i ett eget reportage här.

Restaurang Petri – öppnade 16 september

I Volts tidigare lokaler på Östermalm öppnar kocken Petter Nilsson den 16:e september Restaurang Petri. Här vill han skapa ”magisk realism och en kokkonst som är på samma gång krävande och enkel.”. Fine-dining med en fast 12-rättersmeny som serveras för 1300:- plus dryck. Läs mer om när vi testade Restaurang Petri i ett eget reportage här.

Restaurang La Girafe – öppnade 16 september

La Girafe är belägen på Kungsholmen och Fleminggatan 39. I sann kvarterskrogsanda, med en ”flört mot det mångkulturella Paris” kommer det här att serveras mat från Frankrikes alla historiska hörn. Bakom restaurangen ligger Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt. Jag var på en presslunch dagen innan öppning och detta ser riktigt lovande ut! Läs mer om La Girafe i ett eget inlägg här.

  • Adress: Fleminggatan 39.
  • Webben hittar du här.

Canta Lola – öppnade i Oktober

Hos Canta Lola som öppnade på Östermalm i Oktober serveras det Peruanska rätter som ceviche och tiraditos.

La Perla – öppnade i November

Kändiskrögaren Emilio Ingrosso driver sedan tidigare fyra restauranger på Palma. I November öppnade han med sin fru Åsa och ägarna till Usine restaurang La Perla på söder där man kommer servera ”Italian fusion”.

  • Adress: Södermalmsallén 36-38
  • Webben hittar ni här.

Brasserie Astoria – öppnar i höst öppnar 2021

I den gamla Astoriabiografen på Nybrogatan öppnar stjärnkrögaren Björn Frantzén under hösten 2020 under 2021 Brasserie Astoria. Exakt öppningsdatum är oklart – men de tipsar om att följa dem på instagram där de kommer att kommunicera datum.

  • Adress: Nybrogatan 11
  • Webben hittar ni här.

Säkra kort sedan tidigare

Några av de krogar som öppnade tidigare är såklart fortfarande riktigt bra. Här är tre av mina favoriter!

Restaurangtips från Kocklandslagets Lagledare

Restaurangtips från Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson

Jag var och testade Kocklandslagets OS-meny på Viking Line nyligen och då var kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson ombord. Jag passade såklart på att få en egen pratstund med honom på för att fråga lite om vilka restauranger han gillar mest i Stockholm. Här hittar ni Fredriks topp fem!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...