Restaurangtips från Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson

Dela inlägget:

När jag var och testade Kocklandslagets OS-meny på Viking Line var landslagets lagledare Fredrik Andersson ombord. Jag passade såklart på att få en egen pratstund med honom på för att fråga lite om hans restaurangtips i Stockholm, hur han går tillväga för att hitta bra restauranger när han reser och vilken hans favorit- mat-stad är!

Restaurangtips

Fredrik har en gedigen meritlista innan hans tid i Kocklandslaget. Vinnare av Årets Köttkock 2009, VM-silver 2014, 2:a i Nordiska Mästerskapen 2014, 2:a i Global Chef 2016. Men det är som Kocklandslagets lagledare han nått ända fram, då Sverige tog VM-guld 2018. Man var nära att knipa guldet även i OS i Stuttgart 2020, men slutade som tvåa (Norge knep guldet). Helt klart en person med bra koll på smaker och en bättre person att fråga om restaurangtips har jag svårt att tänka mig!

Fredriks restaurangtips i Stockholm

Jag bad Fredrik om hans fem bästa restaurangtips i Stockholm – och insåg snabbt att vi har nästan samma smak vad det gäller restauranger, Fyra av de fem har jag ätit på – ni kan läsa reportage om respektive restaurang nedan. Café Nizza måste jag dock göra ett besök på!

Detta är Fredriks topp fem vad gäller restauranger i Stockholm just nu:

Hitta bra restauranger när man reser

En annan fråga som jag ställde var hur Fredrik hittar bra restauranger när han reser. Även där hade han ungefär samma strategi som jag skrivit om tidigare här. Som att man första kvällen bokar bord på en bättre krog eller en drink på en riktigt bra bar. Där frågar man personalen om vilka restauranger det snackas mest om just nu.

Fredrik tipsade också om boken Where chefs eat, en guidebok där man sammanställt massa tips från kockar världen över som listat sina favoritställen. (Informationen finns även som en betal-app). Ja, den boken har jag också i bokhyllan hemma, intill reseguiderna som jag inte kan göra mig av med trots att de numera mest står kvar som nostalgi…

Restaurangtips

Bästa matstad – San Fransisco

På tal om reseguider – i vilken land och stad hittar man då den bästa maten? Enligt Fredrik är det i San Fransisco / Napa Valley området. Massor av udda restauranger och cross-over, exempelvis restauranger som kombinerar koreansk och mexikansk mat. Där finns också – liksom i Stockholm – många restauranger som har grönsaker i fokus – ”grönsaksdriven matlagning” som det kallas på kockspråk.

Restaurangtips

San Fransisco är också ett stopp jag skulle göra om jag åkte Jorden Runt på 8 dagar. Läs mer om den drömresan här!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...