Avsmakningsmeny på Punk Royale Cafe – Bakfickan

Dela inlägget:

Jag älskar verkligen Punk Royales koncept med en ambitiös och smågalen, men god avsmakningmeny,  avslappnad service och hög musik. Vi har ätit på deras vanliga restaurang flera gånger och varit lika nöjda varje gång, men nu var det dags att testa Punk Royale Café, som dock snarare är ett bakfickekoncept där man serverar en fast 10-rättersmeny för 400:-. Tidigare kunde man slinka in här och bara äta några rätter men nu är det alltså avsmakningmeny även på caféet.

Avsmakningsmeny på Punk Royale Cafe – Bakfickan

Inredning och koncept på cafeét liknar vanliga Punk Royale; Hög musik, discolampor, dunkel belysning och rökmaskin som pumpar ut discorök i lokalen. Något man såklart måste lägga upp på Instagram så snart man sätter sig!

Avsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

Vi sätter oss och börjar med Punk Royales egen öl och tar servitrisens förslag om att uppgradera menyn med en till rätt, deras klassiska starter från den andra restaurangen med en sked kaviar som serveras direkt på handen och till den en iskall vodkashot (170:-). Att starta middagen på detta sätt är, med en sked lyxig, oljig rom och ett glas sprit är verkligen en partyhöjare, så är man inte taggad innan blir man det efter denna start!

Avsmakningsmeny på Punk Royale Cafe Avsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

Sedan börjar rätterna komma in i snabb takt. Under 2 timmar får vi in 10 rätter där jag känner igen några sedan tidigare, medan de flesta är helt nya för mig Alla dock genomgående riktigt goda. Kockarna har har talang att experimentera med rätterna utan att det går för långt.

Avsmakningsmeny på Punk Royale CafeAvsmakningsmeny på Punk Royale CafeAvsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

Efter ”ostbågar” – friterad svål fylld med ostcremé, räkor på pinne och en liten variant på lapskojs får vi in plasthanskar för nästa del av menyn som man äter med händerna.

Fingerfood på Punk Royal Café

Majskolvar med tryffel, grillad avocado, små kåldolmar och så ännu en kul rätt jag känner igen från den andra menyn  – anklever. Vi fick även in små grodlår, täckta med parmesan.

Avsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

En av de allra godaste rätterna på menyn var grillad avocado med havskräfta, bearnaise och friterad persilja. Galet men riktigt lyckat!

Avsmakningsmeny på Punk Royale CafeAvsmakningsmeny på Punk Royale CafeAvsmakningsmeny på Punk Royale CafeAvsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

”Varma koppen” serverades som en banal rätt men var en otroligt mustig och god buljong som hälldes över andra goda saker, lite oklart vad.

Avsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

I mängden av rätter kom det även en helt vanlig riktigt god varmrätt -oxkind med goda tillbehör.

Avsmakningsmeny på Punk Royale CafeAvsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

Halvnaken servitör

När Punk Royal öppnade sin första restaurang kom ibland kockarna ut helnakna, endast iförda kockförkläde och serverade. Andra gånger kom de iförda ett hästhuvud och serverade en hästtartar. Riktigt så galet var det inte på bakfickan denna kväll, men efter halva kvällen kom vår servitör ut med bar överkropp.

Avsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

Desserter på Punk Royale

Menyn avrundades med ett par riktigt goda desserter. En liten pina colada som jag känner igen från tidigare och en bowl med glass, bär och nötter.

Avsmakningsmeny på Punk Royale CafeAvsmakningsmeny på Punk Royale Cafe

Sammantaget om Punk Royale Café

Detta är en riktigt kul upplevelse. Skillnaden mot den andra Punk Royal restaurangen är färre rätter (10 mot 20) och inte lika mycket dryck (här ingår inte dryck utan det beställer man in separat medan det ingår dryckespaket i menyn på den stora). Och lägre pris, 400:- istället för 1500:- (men i det senare fallet ingår alltså drycken!). Men smakerna och upplevelsen är nära på cafét och det är dessutom lättare att boka bord där.

Punk Royale Café – återbesök

En så här bra restaurangupplevelse gör man såklart gärna fler gånger! Läs om mitt senaste besök på Punk Royale Cafe här!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...