Restaurang Coco & Carmen – vi testar den nya kvällsmenyn

Dela inlägget:

Restaurang Coco & Carmen är en av de nya restauranger i Stockholm det pratas mest om just nu. Gänget bakom Punk Royale tagit över den klassiska Östermalmskrogen där Jocke Almqvist arbetat hårt de senaste veckorna med att skapa en kvällsmeny med hans signum, men som ska bli ”lite minde punk, mer royale”.

Restaurang Coco & Carmen
Jocke Almqvist

Jag var där och testade lunchen för några veckor sedan (läs mer om det här) som var riktigt bra (men pricy). I Oktober öppnar Coco & Carmen upp för middag, men jag fick chansen att komma dit redan nu i veckan och smaka flera av rätterna som man fortfarande slipar på till perfektion – och det är redan nu fantastiskt bra.

Den nya kvällsmenyn på Coco & Carmen

Middagen inledde vi med ett glas biodynamisk cremant – ett franskt krispigt, torrt bubbel som var en perfekt start! Man har massor med bra viner på glas och duktiga servitörer som föreslog viner genomgående som passade bra till rätterna.

Restaurang Coco & Carmen

Sedan började rätterna komma in. Flera av dem på ett sätt vi jag känner igen från Punk Royale – family style med assietter man delar på, Jag och min kompis satt med ett annat par, så bilderna nedan är ofta saker vi delade på alla fyra.

Blodkaka med gräddfil, rökt vit fisk, gräslök och forellrom var en läcker munsbit med komplexa smakar, jag som älskar alla former av rökta rätter gillade den starka rökta smaker i fisken.

Friterade ostbollar, fyllda med pata negra och polsk saltgurka. Supergoda, och verkliga aptitretare.

På Punk Royale har man en servering som man blir matad med av servitören på sked. Även här på Coco & Carmen fick vi en servering med mat på sked, som man dock fick äta själv (lite mindre punkigt!). I botten en slät jordärtskockscreme, toppad med brysselkål och hummer. Supergott!

Restaurang Coco & Carmen Hummer
Hummer på sked

En liten kål- och blomkåssoppa med rå räka, pepparrot, daikon och hasselnötsolja. En fin. len soppa med bra smakbrytningar i tillbehören. Nästa rätt såg nästan ut som en stor nigiri. Det var dock något helt annat – havskräfta, med krispig mandel, blomkålscreme och ett täcke av tunn, kolafärgad vitkål.

”Croque Monsieur” var en frasig hög, toast, fylld med ost och skinka, som serverades med en bit av Punk Royals klassiska anklever med smiley. Så läckert.

Restaurang Coco & Carmen  Croque Monsieur
Croque Monsieur

Glaserade endiver, fyllda med gåslever och tryffel kom in ihop med små peppriga, friterade vaktellår.

Rådjur, med rödbeta, trumpetsvam och en spegel på chorizo och senapsfrön.

Sen fick vi små fräscha smakrensare i form av halva mandariner fyllda med mandarinsorbeter.

mandarinsorbeter

Dessert på Coco & Carmen

Som dessert fick vi in en semifreddo i en espressokopp ochen liten kanelmunk som man lätt skulle kunnat äta 10 av, så goda! Tilll det en kopp iskall punsch. Det är i stort sett bara på Punk Raoyal jag dricker punsch men varje gång jag gör det inser jag hur humla gott det är som avrundning på en god middag!

Dessert på Coco & Carmen
semifreddo

Sammantaget, riktigt bra rätter, där man känner igen smakerna och stilen från Punk Royale på maten och även upplägget med en rad smårätter. Men man har tagit bort det mest punkiga, som att äta majsgolvar med plasthandskar och mat som serveras direkt munnen eller på handen Här finns heller ännu inga rökmaskiner eller dunkande discomusik. Men, konceptet är fotfarande under utveckling och man håller fortfarande på att inreder lokalen. så det ska bli så spännande att se resultatet när de öppnar!

Fler resturangtips: Nya restauranger i Stockholm hösten 2019

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...