Restaurang Coco & Carmen – vi testar den nya kvällsmenyn

Dela inlägget:

Restaurang Coco & Carmen är en av de nya restauranger i Stockholm det pratas mest om just nu. Gänget bakom Punk Royale tagit över den klassiska Östermalmskrogen där Jocke Almqvist arbetat hårt de senaste veckorna med att skapa en kvällsmeny med hans signum, men som ska bli ”lite minde punk, mer royale”.

Restaurang Coco & Carmen
Jocke Almqvist

Jag var där och testade lunchen för några veckor sedan (läs mer om det här) som var riktigt bra (men pricy). I Oktober öppnar Coco & Carmen upp för middag, men jag fick chansen att komma dit redan nu i veckan och smaka flera av rätterna som man fortfarande slipar på till perfektion – och det är redan nu fantastiskt bra.

Den nya kvällsmenyn på Coco & Carmen

Middagen inledde vi med ett glas biodynamisk cremant – ett franskt krispigt, torrt bubbel som var en perfekt start! Man har massor med bra viner på glas och duktiga servitörer som föreslog viner genomgående som passade bra till rätterna.

Restaurang Coco & Carmen

Sedan började rätterna komma in. Flera av dem på ett sätt vi jag känner igen från Punk Royale – family style med assietter man delar på, Jag och min kompis satt med ett annat par, så bilderna nedan är ofta saker vi delade på alla fyra.

Blodkaka med gräddfil, rökt vit fisk, gräslök och forellrom var en läcker munsbit med komplexa smakar, jag som älskar alla former av rökta rätter gillade den starka rökta smaker i fisken.

Friterade ostbollar, fyllda med pata negra och polsk saltgurka. Supergoda, och verkliga aptitretare.

På Punk Royale har man en servering som man blir matad med av servitören på sked. Även här på Coco & Carmen fick vi en servering med mat på sked, som man dock fick äta själv (lite mindre punkigt!). I botten en slät jordärtskockscreme, toppad med brysselkål och hummer. Supergott!

Restaurang Coco & Carmen Hummer
Hummer på sked

En liten kål- och blomkåssoppa med rå räka, pepparrot, daikon och hasselnötsolja. En fin. len soppa med bra smakbrytningar i tillbehören. Nästa rätt såg nästan ut som en stor nigiri. Det var dock något helt annat – havskräfta, med krispig mandel, blomkålscreme och ett täcke av tunn, kolafärgad vitkål.

”Croque Monsieur” var en frasig hög, toast, fylld med ost och skinka, som serverades med en bit av Punk Royals klassiska anklever med smiley. Så läckert.

Restaurang Coco & Carmen  Croque Monsieur
Croque Monsieur

Glaserade endiver, fyllda med gåslever och tryffel kom in ihop med små peppriga, friterade vaktellår.

Rådjur, med rödbeta, trumpetsvam och en spegel på chorizo och senapsfrön.

Sen fick vi små fräscha smakrensare i form av halva mandariner fyllda med mandarinsorbeter.

mandarinsorbeter

Dessert på Coco & Carmen

Som dessert fick vi in en semifreddo i en espressokopp ochen liten kanelmunk som man lätt skulle kunnat äta 10 av, så goda! Tilll det en kopp iskall punsch. Det är i stort sett bara på Punk Raoyal jag dricker punsch men varje gång jag gör det inser jag hur humla gott det är som avrundning på en god middag!

Dessert på Coco & Carmen
semifreddo

Sammantaget, riktigt bra rätter, där man känner igen smakerna och stilen från Punk Royale på maten och även upplägget med en rad smårätter. Men man har tagit bort det mest punkiga, som att äta majsgolvar med plasthandskar och mat som serveras direkt munnen eller på handen Här finns heller ännu inga rökmaskiner eller dunkande discomusik. Men, konceptet är fotfarande under utveckling och man håller fortfarande på att inreder lokalen. så det ska bli så spännande att se resultatet när de öppnar!

Fler resturangtips: Nya restauranger i Stockholm hösten 2019

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...