fbpx
Matochresebloggen
Lilla Egos uteservering
Restauranger Restauranger i Stockholm

Spontanmiddag på Lilla Egos uteservering

Härligt vårväder i veckan, så jag och min fru tog tillfället i akt att ta en spontanmiddag på Lilla Egos uteservering. Utanför restaurangen på Västmannagatan finns nu fyra bord med värmare, med så långt avstånd mellan borden att man knappt hör vad grannarna bredvid pratar om!

Restaurangdöden har inte drabbat Lilla Ego så hårt. Tom Sjöstedt berättar att krogar i city har klart större problem, då de i högre utsträckning har gäster som brukar gå dit på lunchen eller efter jobbet. Nu jobbar dessa tjänstemän hemifrån och restaurangerna står tomma. Lilla Ego har heller inte varit så beroende av stora sällskap eller företagskunder utan har mer mindre sällskap och par, som inte bokat av i samma utsträckning. Dock står Lilla Egos matkällare – ett avskilt rum (där vi firade min svärfars 60-årsdag för ett par år sedan) nästan helt tom – där var det tidigare ofta företag som hade större middagar.

Jag var inte superhungrig så jag tog in två förrätter. Syrad strömming med kronärtskocka och feta (160:-) och en favorit sedan tidigaretonfisk med wasabi, kokos och blomkål  (185:-). Till det ett glas torr riesling som passade perfekt. Min fru tog även hon tonfisken men till varmrätt en ny rätt på menyn sedan vi var här sist – rå häst med rabarber, selleri och parmesan (275:-). Så himla gott och jag blev faktiskt mätt på mina små förrätter, som var packade med smaker och fett – mer mättande än man kan tro!

Lilla Egos uteservering
rå häst med rabarber
Lilla Egos uteservering
Tonfisk med wasabi

Så härligt att uteserverings-säsongen är här! Enda “problemet” är ju att man sällan kan boka bord utomhus utan att man ofta får vänta en stund – för oss tog det dock bara en kvart,

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar