Spontanmiddag på Lilla Egos uteservering

Dela inlägget:

Härligt vårväder i veckan, så jag och min fru tog tillfället i akt att ta en spontanmiddag på Lilla Egos uteservering. Utanför restaurangen på Västmannagatan finns nu fyra bord med värmare, med så långt avstånd mellan borden att man knappt hör vad grannarna bredvid pratar om!

Restaurangdöden har inte drabbat Lilla Ego så hårt. Tom Sjöstedt berättar att krogar i city har klart större problem, då de i högre utsträckning har gäster som brukar gå dit på lunchen eller efter jobbet. Nu jobbar dessa tjänstemän hemifrån och restaurangerna står tomma. Lilla Ego har heller inte varit så beroende av stora sällskap eller företagskunder utan har mer mindre sällskap och par, som inte bokat av i samma utsträckning. Dock står Lilla Egos matkällare – ett avskilt rum (där vi firade min svärfars 60-årsdag för ett par år sedan) nästan helt tom – där var det tidigare ofta företag som hade större middagar.

Jag var inte superhungrig så jag tog in två förrätter. Syrad strömming med kronärtskocka och feta (160:-) och en favorit sedan tidigaretonfisk med wasabi, kokos och blomkål  (185:-). Till det ett glas torr riesling som passade perfekt. Min fru tog även hon tonfisken men till varmrätt en ny rätt på menyn sedan vi var här sist – rå häst med rabarber, selleri och parmesan (275:-). Så himla gott och jag blev faktiskt mätt på mina små förrätter, som var packade med smaker och fett – mer mättande än man kan tro!

Lilla Egos uteservering
rå häst med rabarber
Lilla Egos uteservering
Tonfisk med wasabi

Så härligt att uteserverings-säsongen är här! Enda ”problemet” är ju att man sällan kan boka bord utomhus utan att man ofta får vänta en stund – för oss tog det dock bara en kvart,

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...