Novi Beach Club by Pontus Frithiof – ny strandrestaurang utanför Visby

Strax utanför Visby ligger strandhotellet Novi Resort. I år gör de en storsatsning på att höja kvalitén på maten och i samarbete med krögaren Pontus Frithiof öppnar man i slutet av maj “Novi Beach Club by Pontus Frithiof”. Jag var där på en presslunch för att testa lite av menyn och det är klart lovande!

Novi Beach Club by Pontus Frithiof

Novi Beach Club ligger precis vid den långgrunda sandstranden nedanför hotellet. Här kommer man hålla öppet från lunch hela dagen till en sen middag och man ska kunna ta in allt från ett glas kallt bubbel och lite oliver till en hel meny.

Novi Beach Club snacks

Menyn på Novi Beach Club

Här är tanken att maten och inramningen ska kännas lite som på franska rivieran, men med en svensk touch. Stora runda bord med vita dukar, soft loungemusik och elegant dukning.

Novi Beach Club Visby

Vi fick prova lite från menyn och det var riktigt gott – fräscht och somrigt!

Novi Beach Club mat
Grön gaspacho, riktigt läskande och gott!
Novi Beach Club mat
Hummertagliatelle
Novi Beach Club Sallad nicoise
Sallad nicoise med grillad tonfisk
Novi Beach Club dessert
Hallon och jordgubbar

De flesta rätter ska gå att ta in halva eller hela portioner och de vi testade var förutom gaspachon de mindre storlekarna.

När man ätit klart kan man med fördel fortsätta hänga vid den långgrunda stranden, som bland annat har en lång pir ut om man vill ta ett dopp. När badsäsongen drar igång kommer här även finnas solstolar och en beach bar.

Öppet i alla väder

Det finns en del av Novi Beach Club som är helt inomhus nere vid vattnet, men även den stora uteserveringen som vi satt på är relativt väderoberoende, med stora glasväggar som kan fällas upp vid blåst och ett stort solltak som även skyddar från regn.

Ta er till Novi Beach Club

Med cykel tar det 10 minuter från centrala Visby hit på en cykelväg längs vattnet, går man tar det 20 minuter.

Detta är även en restaurang för alla gäster som bor på Novi resort, hotellet som denna restaurang tillhör. Pontus Frithiof och hans team kommer också att ansvara för restaurangen i huvudbyggnaden samt roomservicen på hotellet. Jag passade såklart på att även bo en natt på Novi Resort när jag var här och testade då även lite av middagsmenyn i den andra restaurangen. Mer om det i nästa inlägg!

Läs mer om Gotland!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...