Brunch på Oaxen Slip – family style À la carte

Att ta en spontanbrunch eller helglunch i Stockholm är inte det enklaste – de bästa ställena är oftast fullbokade. Men jag lyckades till slut boka bord för brunch på Oaxen Slip – genom att ringa.

När vi i fredags bestämde med några vänner att ses för brunch eller lunch på lördagen ville jag såklart passa på att gå till något bra ställe. Online var det fullbokat på Oaxen som var mitt förstaval då det var evigheter sedan vi var där sist. Helt fullt även på Sturehof och Riche. Jag letade vidare – Grand Hotell, Nybrogatan 38 – men helt fullt på alla ställen vi var sugna på. Men, när jag ringde till Oaxen kunde de fixa ett bord för fyra. Så, det är ett hett tips – ge inte upp om onlinbokningen visar att det är fullt.

Lördag förmiddag hade barnen egna planer och vi promenerade i duggregnet till Oaxen Slip som ligger ute på Djurgården, ett par hundra meter från Gröna Lund.

Oaxen Slip är bakfickan till Michelinkrogen Oaxen – men även Slipen är en helt klart snygg och pampig lokal, med högt i tak, stora fönster från golv till tak och utsikt mot vattnet.

Brunch på Oaxen Slip
Brunch på Oaxen Slip

Brunch på Oaxen Slip – family style À la carte

Det visade sig att denna lördag var det premiär för säsongen för brunch på Oaxen Slip Här i form av en À la carte-brunch med smårätter, där servitrisen rekommenderade 2 per person.

Ett 15-tal rätter i prisklass mellan 150-260:- per styck – mycket som lät gott! Jag och min fru bestämde oss för Jordärtskocka bakad i vassle med löjrom, Råbiff på oxinnanlår, Friterad rökt fläsksida & Norrønasill med brynt smör. Våra vänner tog samma rätter.

När maten kom in visade det sig att det serverades family style – på uppläggningsfat med bägge serveringarna av respektive rätt på samma tallrik. Minns nu att det var samma upplägg på middagen sist jag åt på Oaxen Slip.

Brunch på Oaxen Slip

Riktigt gott -framför allt den friterade fläsksidan och sillen var mina favoriter. Men hit går man lika mycket för atmosfären som för maten – älskar verkligen denna luftiga lokal – och trevliga personal.

Helt klart sugen på att testa avsmakningsmenyn inne på Oaxen Krog vägg i vägg. Där får man dock räkna med dryga 8.000: per person för mat och vin för 2.. På Oaxen Slip gick vår nota för två på 1.400:- inklusive en halv flaska crémant och kaffe.

Mer info:

  • Adress: Beckholmsvägen 26, Djurgården
  • Bordsbokning på deras webb: Oaxen.com
  • Parkering finns närmast vid Cirkus – 5 minuters promenad bort.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...