Guide till Tallinn – alla mina tips för en weekend i Tallinn!

Dela inlägget:

En weekendresa till Tallinn är verkligen något jag kan rekommendera – så här kommer min guide till Tallinn!. Så nära, riktigt bra restauranger., en vacker stad och bra valuta för pengarna! Jag har nu varit i Tallinn tre gånger och känner att det är dags att göra den optimala guiden för en weekend i Tallinn – med guldkant!

Så här kommer tipsen om olika sätt att ta er till Tallinn i en kortfattad guide till Tallinn. Sightseeing i Gamla Stan och gamla industriområden man gjort om till kreativa platser. Hotell, barer och – framför allt ett par riktigt bra restauranger som ni inte ska missa!

#1. Planering – innan resan

Det viktigaste att boka innan resan är bord på de restauranger ni verkligen vill äta på, hotell samt tider på aktiviteter som bastus eller liknande. Allt annat löser ni på plats. Det behövs inget visum, samma el-uttag som i Sverige funkar på plats och man kan betala med kort överallt.

#2. Ta er till Tallinn – med färja eller flyg

Vi har tagit färjan över till Tallinn två gånger, flyg nu senast. Bägge sätten att resa har sina fördelar. Flyget såklart det snabbaste sättet. Gillar man att åka färja är det ett billigare sätt – och även vägen över kan bli en kul upplevelse med mat, spa och underhållning. Läs mer om gången vi tog färjan över här.

#3. Bo bra i Tallin

Det finns massor med bra hotell i Tallinn. Sist bodde jag på Palace hotel i Tallinn – ett hotell nära gamla stan i Tallinn med stor relaxavdelning och riktigt bra frukost. Klart tips om ni vill dra på med ett bra hotell – som ni kan läsa mer om här.

Åker ni färja med barn är tipset Tallink Spa & Conference Hotel – familjevänligt hotell med stort spa som man kan lägga till sin färjebiljett om man åker med Tallink Silja, Läs mer om det här.

#4. Restauranger ni inte får missa i Tallin

Det finns massor med härliga restauranger, som väl når upp till nivån på Stockholms bästa krogar. Nedan restauranger kan jag verkligen rekommendera – från lyx till budget!

#4.1: Lyx

Restaurang 180 och Restaurang Noa Chefs Hall. Bägge med en varsin stjärna i Guide Michelin. Fantastiska matupplevelser som ni kan läsa om i detalj i ovan reportage. Glöm inte att boka bord i förväg!

#4.2: Mellan

I mellankategorin finns mängder av krogar, många med en BIB-Gourmand i Guide Michelin. Några vi testade som jag verkligen kan rekommendera är dessa:

Guide till Tallinn

#4.3: Budget

Det finns även massor med enklare, bra restauranger, som dessa två nedan – som både är riktigt bra och där man kan äta billigt – som en soppa för 8 euro eller en härlig sallad för 9 euro.

#5. Kultur i Tallinn

Jag som älskar fotokonst tog ett besök på Fotografiska i Tallinn, som ligger mitt i Telliskivi Creative City, Intill finns mängder av caféer,, vintage affärer och gallerier! Vi passade även på att äta brunch på Fotografiska. Ett upplägg jag kan rekommendera varmt! Läs mer om Telliskivi Creative City, här.

Guide till Tallinn

Ett annat kul område att besöka i Tallinn är Pohjala Tehas. “Norra fabriken”- är en gammal gummifabrik i Tallinn som numera blivit ett kulturcentrum.  Caféer, gallerier, grafitti, barer – ”som Christiania i Köpenhamn – fast utan droger”. Läs mer om Pohjala Tehas här

Guide till Tallinn

Det finns dessutom mängder av andra typer av mer klassiska museum, som vi dock inte prioriterade.- Läs om de 10 mest pppulära museerna här.

#6. Barer i Tallinn

Gillar man bar-hopping är Tallinn en perfekt stad – som även har barer med koncept man inte hittar i Sverige.

Förra gången vi var i Tallinn var jag på Frank och NoKu. Nu senast på två barer som ligger i Telliskivi Creative City.

Junimperium – som är en dröm för en ginälskare då de har ett eget gindestelleri med bar mitt i Telliskivi. Här kan man avnjuta hantverkscoctails som görs med minst samma omsorg som på tjoget – och smakar fantastiskt. Men kan även boka en guidad tur i deras destilleri som ligger bakom baren.

Barer i Tallinn

Gillar ni istället innovativa viner är det Nudist Winery ni ska gå till. Här fokuserar man på mousserande fruktviner. Ekologiska viner helt utan tillsatser, gjort på lokala bär och frukter som rabarber, vinbär och jordgubbar.

Barer i Tallinn

#7. Bastu i Tallinn

Gillar du att basta och ta ett dopp i havet kommer du älska Iglupark Igloo Saunas. Stora bastus med solterrasser – mitt i Tallinn. Ta med kompisgänget och boka en privat del av dessa bastus i ett par timmar – en underbar upplevelse! Läs mer här.

Bastu i Tallinn

#8. Sightseeing i Tallinn

Gamla stan i Tallinn är supermysig att bara promenera runt i – lite samma känsla som i Visby innanför ringmurarna. Beroende på vad man är intresserad av finns det något för alla smaker. Koilla in exempel på olika promenader i Tallins old town här.

Vill ni starta med att kolla in Tallinn från ovan, med ett glas bubbel i handen kan jag rekommendera Skywheel of Tallinn – The Mumm VIP Experience. I detta pariserhjul, som kommer 120 meter över havet finns 27 gondoler som långsamt går runt, för en oslagbar utsikt över Tallinn. Hur maxar man då denna upplevelse? Ja, genom att boka “The Mumm VIP Experience”. En gondola med klädsel i rött skinn, där det ingår en flaska kall Mumm. Så lyxigt och kul sätt att kolla in staden från ovan. Läs mer om det här.

Det var mina bästa tips om Tallinn – som vi besökte sist i samarbete med Visit Estonia. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...