Pohjala Tehas – Tallinns ”Christiania” – fast utan droger!

Dela inlägget:

Pohjala Tehas – ”norra fabriken”- är en gammal gummifabrik i Tallinn som numera blivit ett kulturcentrum. ”Som Christiania – fast utan droger” beskrev en bartender detta som – och tipsade om att vi borde åka hit. Så det gjorde vi såklart! Jag älskar denna typ av ställen där man tar gamla övergivna industrilokaler och gör något kul av dem. Utan att helt riva ner och bygga nytt – istället hitta det intressanta i det som redan finns på platsen.

Pohjala Tehas ”norra fabriken”

Vi tog en taxi hit, men kan kan även ta spårvagn från centrala Tallinn. Längst köer denna soliga söndag var det till bageriet, som hade massor som såg smarrigt ut. Det grova, mörka estniska brödet vi fått till varje måltid här är verkligen så gott!

Synd att vi just ätit en hotellfrukost och hade en brunchbokning! Denna dag var det soligt och varmt ute, men är det ruggigare finns flera stora växthus man kan fika i!

Hit kan man med fördel även komma en eftermiddag då fler barer och restauranger är öppna. Men även en söndagsförmiddag var galleriet öppet, en kul utställning på temat recycling.

Detta är kanske inte det ställe man börjar sin sightseeing med. Men, när man sett allt man vill i Tallinns Old Town och gjort de utflykter man planerat och har en oplanerad söndagsförmiddag var detta en kul utflykt!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...