fbpx
Matochresebloggen
sightseeing Tallinn

Pohjala Tehas – Tallinns “Christiania” – fast utan droger!

Pohjala Tehas – “norra fabriken”- är en gammal gummifabrik i Tallinn som numera blivit ett kulturcentrum. “Som Christiania – fast utan droger” beskrev en bartender detta som – och tipsade om att vi borde åka hit. Så det gjorde vi såklart! Jag älskar denna typ av ställen där man tar gamla övergivna industrilokaler och gör något kul av dem. Utan att helt riva ner och bygga nytt – istället hitta det intressanta i det som redan finns på platsen.

Pohjala Tehas “norra fabriken”

Vi tog en taxi hit, men kan kan även ta spårvagn från centrala Tallinn. Längst köer denna soliga söndag var det till bageriet, som hade massor som såg smarrigt ut. Det grova, mörka estniska brödet vi fått till varje måltid här är verkligen så gott!

Synd att vi just ätit en hotellfrukost och hade en brunchbokning! Denna dag var det soligt och varmt ute, men är det ruggigare finns flera stora växthus man kan fika i!

Hit kan man med fördel även komma en eftermiddag då fler barer och restauranger är öppna. Men även en söndagsförmiddag var galleriet öppet, en kul utställning på temat recycling.

Detta är kanske inte det ställe man börjar sin sightseeing med. Men, när man sett allt man vill i Tallinns Old Town och gjort de utflykter man planerat och har en oplanerad söndagsförmiddag var detta en kul utflykt!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    Guide till Tallinn - alla mina tips för en weekend i Tallinn!
    14 december, 2022 at 08:39

    […] Ett annat kul område att besöka i Tallinn är Pohjala Tehas. “Norra fabriken”- är en gammal gummifabrik i Tallinn som numera blivit ett kulturcentrum.  Caféer, gallerier, grafitti, barer – “som Christiania i Köpenhamn – fast utan droger”. Läs mer om Pohjala Tehas här […]

Lämna gärna en kommentar