Gourmethelg i Tallinn – färjan över

I helgen var vi med barnen på en riktig gourmethelg i Tallin. Vi börjar med resan dit, som vi gjorde i samarbete med Tallink Silja.
Direkt efter hämtning på skolan tar vi en Uber-pop (61 kronor – galet billigt!) till Tallink-Silja terminalen i Värtahamnen. Vi checkar in och får nycklarna till vår premiumhytt. Här behöver man bara checka in en halvtimme innan färjan ska gå om man inte har med sig bil och man kan efter incheckning gå rakt upp till hytten, skönt att inte behöva vänta!

Vi får dock gå en dryg kilometer från incheckningen till färjan (terminalen byggs om så det är dock bara tillfälligt). Tur att vi i vanlig ordning har med en hopfällbar razor-kickbike åt vår 8-åring som hatar att gå. (Springa, hoppa och sparkcykla går såklart bra). Jag får bära allt bagage så inte lika härligt för mig med denna långa promenad…

Vi tar oss till hytten som visar sig vara en svit på 30 m2 längst fram i båten. Nice! Mycket plats, lyxigt!
Svit på Tallink Silja Svit på Tallink Silja
Barnen testar studsen i sängarna och om det finns några lönnfack under skrivbordet. Hittar ett kylskåp dolt bakom en lucka som är fullt av läsk, öl och bubbel – jackpot! Vi sitter sedan alla tre i fönstret och njuter av utsikten innan vi drar vidare…
Utsikt från hytt längst fram i Tallink Silja färja
…till båtens relaxavdelning. Jacuzzin var inte nog varm för att man skulle vilja ligga kvar jättelänge, men bastun var desto bättre!
IMG_7742

Efter bad – middag! Denna helg ska vi gå all in på god mat så vi fortsätter till båtens finaste restaurang – Gourmet Victoria – där vi bokat bord. Fönsterbord med utsikt över Stockholms skärgård och solnedgång. Helgen börjar bra!

Meny Tallink Silja
Barnen får en egen meny och vi hittar alla rätter som ser bra ut.
Amuse med tonfisk
Amuse med tonfisk och avocadocreme. Äldsta barnet och jag tyckte det var gott! Yngsta vägrade smaka.

Förrätter

Min: Brioche med anklever. Supergod! Men frågan är om inte barnens förrätt Tacosallad var ännu mer fulländad. Till och med sonen som hatar grönsallad åt upp rubbet! Uppmuntrade dottern att öva på att fota mat och starta upp matochresebloggenjunior.se men det är nog för tidigt.

Brioche med anklever

P1030645
Även varmrätterna gick hem i alla led. Vildand för mig. Pasta med kyckling för sonen!
Vildand P1030649
Och desserterna var även de bra. Jag tog en variation på hallon med krisp. Sonen som älskar chokladkaka hittade en sån och dottern som inte äter gluten hittade en marängsviss med jordgubbar.
Desserter på Tallink Silja

Väldigt bra att de har en barnmeny på finrestaurangen som dessutom gör att middagen inte drar iväg prismässigt. Barnens mat kostade bara runt 100:-.

Efter middagen gick vi en snabbis för att kolla in fartyget, men var ganska trötta så vi hamnade i hytten framför varsin skärm – det ingår fritt wi-fi på båten som räcker bra för att streama film – i alla fall denna lite finare hytt som vi bodde i som har ett eget wi-fi.

När barnen ska sova har jag inte riktigt någonstans att ta vägen så det slutar med att vi somnar samtidigt hela högen.

På lördagen vaknar vi tidigt – morgonsolen lyser rakt in i hytten. Vi äter frukosten i båtens premiummatsal (som ingår om man bor i sviten) och (med risk för att låta bortskämd) det är bra, men kommer inte upp i samma nivå som den kryssningsfrukost vi t ex fick på vår senaste kryssning till Helsingfors som verkligen var all-in.

Frukost Tallink Silja
Härligt dekadent dock med bubbel till frukosten!
Framme i Tallinn tar vi en kort taxifärd till vårt hotell – Tallink spa. Mer om detta hotell och resten av helgen i kommande inlägg!

3 kommentarer

  1. De har faktiskt riktigt bra mat på
    Båten 😉 ser fram emot att läsa dina andra inlägg om
    Tallin! Kul å ses igår! Trevlig helg! Kram

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...

Snöskovandring och vinterbad – Dolomiti Natural Wellness

Snöskovandring och isbad istället för skidåkning? Ja, andra dagen i Madonna di Campiglio var prognosen snö på förmiddagen...