fbpx
Matochresebloggen
Hotell Tallinn

Palace hotel i Tallinn – hotell nära gamla stan med stor relaxavdelning

Under vår weekend i Tallinn bodde vi på Palace hotel i Tallinn. Ett klassiskt hotell i Tallinn nära det stora torget Freedom Square och gamla stan. Hotellet är byggt 1937, vilket främst märks på den grå, tidstypiska fasaden. Inne i hotellet är det desto modernare och man har tilldelats priset World Travel Awards™ som Estlands ledande hotell fem år i rad sedan 2016. Ett ganska säkert kort med andra ord, som det var riktigt härligt att bo på!

Rummen på Palace hotel i Tallinn

Det finns dryga 70 rum på hotellet och jag bodde i ett av superior rummen mot torget. Tjock heltäckningsmatta på golvet. Dubbla fönster mot gatan för att minimera ljud. En fåtölj och ett skrivbord,

Palace hotel i Tallinn
Palace hotel i Tallinn

Och bekvämligheter som strykjärn på rummet, en riklig minibar och morgonrock – perfekt om man ville ta hissen direkt ner till relaxavdelningen.

Gym & relax på Palace hotel i Tallinn

Det finns ett gym med lite maskiner och vikter, men vi prioriterade relaxdelen denna weekend. jag startade flera dagar med en tidig morgonbastu och vi hängde även här några eftermiddagar efter sightseeing, innan middag. En stor pool, en bubbelpool och två bastus – en ångbastu och en finsk. Massor av vilstolar och stora sängar som vi även tog en powernap på en dag. Kan behövas vid intensiv sightseeing och middagar med en del vin!

Palace hotel i Tallinn

Frukost och restaurang på Palace hotel i Tallinn

Restaurangen hade fått massa priser såg vi på diplom i receptionen, men vi provade bara frukosten på hotellet i matväg. En bra frukostbuffé där det som stack ut var riktigt gott bröd, knaprigt bacon och en riktigt krämig äggröra!

Läget, läget, läget

Även fast rum, spa och frukost var riktigt bra är det läget som verkligen särskiljer Palace hotel i Tallinn. Verkligen perfekt, med gamla stan och mycket av restaurang- och barutbudet bara ett stenkast bort.

  • Pris: Från 80-100 Euro per natt för ett dubbelrum.
  • Adress: Vabaduse Väljak 3, Tallinn
  • Deras web hittar ni här.

Vår weekend i Tallinn gjordes i samband med Visit Estonia. Tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Läs mer om Tallin

Här hittar ni alla mina reportage om och från Tallinn!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar