Guide Michelin i Estland 2022 – stjärnor till NOA Chef’s Hall & 180

Dela inlägget:

Idag, onsdag 25 maj 2022, lanserades Guide Michelin i Estland. 31 restauranger runt om i landet har fått omnämnanden i Guide Michelin och två stycken belönades med en varsin stjärna. Fem fick utmärkelsen Michelin Bib Gourmand och två fick utmärkelsen Michelin Green Star for sustainability.

Guide Michelin i Estland 2022 – restauranger i Tallinn med en stjärna

De två restauranger som fick en varsin stjärna ligger bägge i huvudstaden Tallinn: NOA Chef’s Hall & 180. Så välförtjänt! Bägge dessa åt jag på när jag var i Tallinn en weekend i våras och det var riktigt härliga matupplevelser!

#1. NOA Chef’s Hall

NOA Chef’s Hall ligger vackert vid havet i moderna lokaler med stora panoramafönster. Här serveras en ambitiös och innovativ 7-rättersmeny som startar med snack och champagne i en lounge innan man fortsätter in i den stora matslaen med öppet kök. Läs mer i ett eget reportage om NOA Chef’s Hall här.

#2. 180° by Matthias Diether

180° by Matthias Diether ligger i ett modert hamnområde strax utanför Tallinns stadskärna och har fått sitt namn från den 180-gradiga utsikten man har över det öppna köket. Även här startar kvällen med snacks i en snygg bar, innan man fortsätter för en otroligt ambitiös avsmakningsmeny! Även denna en riktig fullträff ni kan läsa mer om här.

Restauranger med Michelin Bib Gourmand i Tallinn

Michelin Bib Gourmand är utmärkelsen för riktigt bra mat till ett bra pris. Dessa är alltid säkra kort och lättare att få bord på än stjärnrestaurangerna. De fem restauranger som belönades med Michelin Bib Gourmand i Tallinn är dessa – som jag kommer försöka prova nästa gång jag reser till Tallinn:

Läs mer hos Guide Michelin här.

Fler riktigt bra restauranger i Tallinn

Självklart finns det krogar i andra prisklasser som inte finns med på denna lista som är riktigt bra, Vi åt bland annat på Rataskaevu 16 – simmig krog med många stora unga sällskap, Restaurang PÄRIS påminner om en livlig restaurang i New York – även där mycket bra mat. Och nyöppnade Art Priori Restaurant är som en mix av Ciccios och Riche!

Så gillar ni god mat kan jag verkligen rekommendera en weekendresa till Tallinn! Som en extra bonus är priserna nästan hälften på finkrogarna jämfört med i Stockholm!

Läs mer om Tallinn

Här hittar ni alla inlägg om Tallinn. En stad som jag redan varit i tre gånger – men redan ser fram emot att åka tillbaka till!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...