Art Priori Restaurant i Tallinn – som en mix av Ciccios och Riche

Dela inlägget:

Första kvällen i Tallinn åt vi middag på Art Priori Restaurant, som ligger mitt i Tallinns mysiga old town. Den torsdagen vi kom hit för en tidig middag var det halvfullt redan när vi kom, någon timme senare fullsatt och hög stämning, med relativt unga gäster. Detta har sedan många år varit en av Tallinns populäraste krogar, så det var med höga förväntningar vi gick in i de vackra lokalerna.

Det är lite av en sydfransk touch på inredningen med stora växter, mycket konst på väggarna och en enorm takhöjd. Ett öppet kök mot matsalen.

Art Priori Restaurant i Tallinn - som en mix av Ciccios och Riche

Menyn på Art Priori Restaurant

Menyn är gigantisk, dock bara på estniska. Men vår trevliga servitris översatte gärna och vi insåg att detta var en utpräglat fransk bistromeny, med förrätter som sniglar, chevre chaud, grodlår och anklever bland förrätterna. Massor av olika fisk- och kötträtter bland huvudrätterna som lät goda och bland desserterna tarte tatin, tarte flambee och chokladfondant.

Art Priori Restaurant

Vi började med ett glas iskall skumpa och tog servitrisens bästa tips från menyn – de rätter är de populäraste! Strax efter kom brödserveringen in. Detta var om möjligt ännu mer franskt! En nybakad, het minibaguette, någon form av smörig croissant och vispat smör. Oemotståndligt!

Till förrätt tog vi anklever, som kom in på en smörstekt brioche, toppad med tryffel. Vi fortsatte med skumpa til denna läckra förrätt.

Art Priori Restaurant

Till varmrätten rekommenderades vi att fortsätta franskt, med en flaska Chateneuf-du-pape – som passade perfekt till tournedos rossini – som vi tog in två olika sides till. Tryffel pommes, en grönsallad. Perfekt stekt kött med en underbar sås.

Art Priori Restaurant

Vi var rätt mätta så här långt så vi delade på en dessert. En tarte flambe med vaniljglass som flamberades vid bordet.

Art Priori Restaurant

Vilken middag! Matmässigt nära det man kan ta in på Riche i Stockholm, stämningen lite mer avslappnad – som på Ciccios. Gillar ni klassiska franska smaker, vällagad mat i form av en bra a la carté så är detta definitivt en restaurang ni ska boka bord på nästa gång ni kommer till Tallinn. Prismässigt över medel för att vara i Tallinn, men prisvärt, inte minst om man jämför vad det skulle kosta med en motsvarande middag i Stockholm.

Address: Olevimägi 7, 10123 Tallinn

Läs mer om Art Priori här.

Läs mer om Restauranger i Tallinn.

Restaurant Sfäär i Tallinn – trendigt och gott!

Middag på Restaurang Cru,

Lunch på Restaurang Pegasus,

Besöket på Art Priori gjordes som en del i ett samarbete med Visit Estonia. Tankar och åsikter som alltid mina egna.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...