fbpx
Matochresebloggen
Iglupark Igloo Saunas
Bastu Kallbad Tallinn

Iglupark Igloo Saunas – stora bastus med solterrasser mitt i Tallinn

Jag älskar både att bada bastu och ta kalla bad, så en av höjdpunkterna under vår weekend i Tallinn var att besöka Iglupark Igloo Saunas. I ett område vid havet mitt i city har man byggt upp ett område med igloos. Fem stycken är privata bastus med egen solterrass och trappa ner till vattnet. Några är konferensrum och det finns även små igloos med havsutsikt man kan bo i.

Iglupark Igloo Saunas

Iglupark Igloo Saunas

Vi hade bokat bastun i två timmar och när vi kom hit var den uppeldad och lagom varm. Bastun är stor, med ett rejält omklädningsrum intill bastun, som har plats för upp till 10 personer. Det finns såklart ved att lägga på för att få exakt den temperatur man vill.

Iglupark Igloo Saunas

Utanför bastun finns en mindre bastu med dusch – samt ett stort soldäck med en stege ner för att ta ett uppfriskande dopp.

Iglupark Igloo Saunas

Redan nu i Mars när vårsolen låg på var det underbart att sitta ute en stund, varm efter en bastu. Jag kan bara tänka vilket härligt ställe detta måste vara på sommaren om man är ett gäng!

Iglupark Igloo Saunas

Hotelliglos

Vi passade även på att kolla in de hotell-iglos som fanns. Små mysiga rum med en sovalkov som i stort sett bara rymde en dubbelsäng. Utanför en privat el-driven bastu och en bubbelpool. Mer ett ställe för en romantisk vistelse, hit vore det perfekt att ta med min fru som älskar att bada varmt nästan lika mycket som jag älskar att basta!

Iglupark Igloo Saunas

Iglupark i Tallinn

Iglupark i Tallinn – ett måste att boka en tid på nästa gång ni åker till Tallinn. Priset för upp till 10 personer är från 65 euros i timmen. Läs mer och boka här.

Läs mer om Tallinn

Weekendresan till Tallinn gjordes i samarbete med Visit Estonia. Tankar och åsikter som alltid mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    Guide till Tallinn - alla mina tips för en weekend i Tallinn!
    13 december, 2022 at 10:27

    […] Gillar du att basta och ta ett dopp i havet kommer du älska Iglupark Igloo Saunas. Stora bastus med solterrasser – mitt i Tallinn. Ta med kompisgänget och boka en privat del av dessa bastus i ett par timmar – en underbar upplevelse! Läs mer här. […]

Lämna gärna en kommentar